Sport

Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova: “Mititelu e înconjurat de oameni de nimic! Nu promovează anul ăsta!” EXCLUSIV

21.03.2019 | 18:09
Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova 1948

Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova după ce el şi Florin Costea au fost daţi afară în februarie de la echipă. Cei doi fotbalişti au plecat de la formaţia deţinută de Adrian Mititelu, iar mijlocaşul ofensiv de 33 de ani a vorbit pentru FANATIK despre adevăratele motive pentru care contractul i-a fost reziliat.

Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova într-un interviu FANATIK

Cum s-a ajuns ca tu şi Florin Costea să fiţi daţi afară de la echipă?

– Noi am vrut doar binele echipele. Problema a fost cu Puşcaş şi Napoli, care şi-au bătut joc de noi. Încă din prima zi a cantonamentului din Turcia a venit un coleg la noi, adus de Puşcaş la echipă, şi ne-a spus că o să fim daţi afară. Noi nu am mai avut ce face. Am venit cu inima deschisă la echipă, dar ne-am simţit trădaţi. Poate că suporterii ar trebui să ştie adevărul.

Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova 1948. Ce a spus într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK
Mihai Dina acuză conducerea lui FC U Craiova. Ce a spus într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK

Mihai Dina: “Mititelu este înconjurat de oameni de nimic”

Tu sau Florin Costea aţi avut o discuţie cu Nicolo Napoli sau cu Marcel Puşcaş după ce aţi auzit că vor să vă dea afară?

– Nu am avut nicio discuţie cu ei. Ne-au spus că nimic nu este adevărat, dar erau doar minciuni. Mergeam la antrenamente, noi eram cu gândul doar la echipă, să dăm totul la pregătire. Am venit aici ca să ajutăm la promovare, iar ei ne-au trădat. Napoli şi Puşcaş s-au dus la Mititelu şi i-au spus că-şi vor da demisia dacă nu vom fi noi daţi afară. Aveau demisiile scrise. Am fost foarte dezamăgit de toată treaba asta. Noi am fost rugaţi să venim la echipă şi să ajutăm la promovare.

Ce vi s-a reproşat mai exact? Marcel Puşcaş spunea că i-aţi înjurat pe colegii voştri în cantonamentul din Turcia

– Nu am făcut nicio problemă în cantonament. Marcel Puşcaş aşa a spus, dar noi nu am înjurat pe nimeni. Au fost întrebaţi şi colegii noştri, dar decizia era deja luată. Săceanu, Puşcaş şi Napoli au cerut ca noi să plecăm. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, dar Adrian Mititelu este înconjurat de oameni de nimic. Napoli mai bine antrena şi nu stătea să bage fitile la echipă Sincer, Marcel Puşcaş trebuia să plece primul, apoi antrenorul.

“E greu să promoveze FC U Craiova anul acesta”

Cum s-a comportat Adrian Mititelu cu voi?

– Mititelu a fost corect cu noi până la capăt. Şi-a respectat toate promisiunile făcute şi chiar ne-a spus că ne plăteşte fiecare salariu până la finalul contractului. Cum am spus, din păcate e înconjurat de oameni de nimic şi îi ascultă. Poate o să-şi dea seama de asta, până la urmă.

Cum vezi lupta la promovare în Liga 2? Ce şanse mai are FC U Craiova?

– Anul ăsta e greu să mai promoveze în liga a doua, mai ales că echipa din Turnu Măgurele stă bine în clasament. Cred că sezonul viitor vor promova. Îmi doresc din suflet să se întâmple asta, chiar dacă am fost dat afară de acolo.

Acum joci la Atletic Bradu alături de Florin Costea. De ce ai ales să mergi acolo?

– Ne-au chemat să ajutăm echipa să scape de retrogradare, dar este greu. Mergem la antrenamente, la meciuri şi încercăm să-i ajutăm cât putem de mult.

Cum s-a ajuns la despărţirea lui Dina şi Costea de FC U Craiova

La începutul lunii februarie, în timp ce FC U Craiova 1948 se afla în cantonamentul din Turcia, Mihai Dina şi Florin Costea au fost daţi afară de la echipă. Decizia a fost luată de Marcel Puşcaş şi Nicolo Napoli, iar anunţul oficial al despărţirii a fost postat pe contul oficial de Facebook al clubului. “Jucătorii sub contract Costea Florin și Dina Mihai au fost excluși din lotul echipei mari, fiind puși la dispoziția clubului. Decizia a fost luată de președintele Marcel Puscaș în urma referatului întocmit de Nicolo Napoli și confirmat de Robert Săceanu. Motivele vizează aspecte disciplinare grave”, au anunţat oltenii.

Marcel Puşcaş a vorbit despre conflictul de la echipă şi a susţinut că cei doi fotbalişti au fost puşi pe liber din cauza comportamentului avut faţă de colegii lor. “La propunerea domnului Napoli am luat această decizie pe motive disciplinare. Au înjurat coechipierii, au întârziat la antrenamente, au avut atitudini incorecte faţă de staff. Nu vreau să detaliez. De bătut nu s-au bătut cu nimeni”, spunea Marcel Puşcaş pentru gsp.ro.