Fotbal intern

Mihai Eșanu și coșmarul penalty-urilor! Ce a pățit portarul lui Dinamo în finala de la tineret cu Viitorul

12.05.2021 | 21:59
Mihai Esanu si cosmarul penaltyurilor Ce a patit portarul lui Dinamo in finala de la tineret cu Viitorul
Mihai Eșanu și coșmarul penalty-urilor! Ce a pățit portarul lui Dinamo în finala de la tineret cu Viitorul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut la loviturile de departajare calificarea în finala Cupei României împotriva Astrei Giurgiu. Iar pentru Mihai Eșanu, portarul “câinilor”, a fost o nouă experiență nefericită la loviturile de departajare după cea petrecută cu patru ani în urmă, în finala Ligii Elitelor.

Mihai Eșanu și coșmarul penalty-urilor! Neinspirat în semifinala cu Astra Giurgiu

După meciul împotriva Astrei Giurgiu, Mihai Eșanu a primit reproșuri pentru că nu a avut nicio replică la loviturile de departajare, în ciuda faptului că astralii au ratat prin Vali Gheorghe, cel care a trimis mingea în bara transversală.

ADVERTISEMENT

Dinamo a condus înainte de ultima serie de lovituri, care a fost de coșmar. Andreas Mihaiu a ratat de două ori lovitura de pedeapsă, după ce arbitrul dictase repetarea pentru că portarul nu a rămas pe linia porții. Jovanovic a transformat și “câinii” erau sub presiune.

Nepomuceno a ratat lovitura de pedeapsă următoare și Momcilo Raspopovic a fost omul care i-a calificat pe cei de la Astra în finală. Din păcate pentru dinamoviști, Mihai Eșanu nu a fost inspirat și la niciunul dintre goluri nu a fost pe minge.

ADVERTISEMENT

Experiență neplăcută în finala campionatului! Bratu l-a înlocuit înainte de loviturile de departajare

Mihai Eșanu a trecut printr-o experiență neplăcută când era titularul echipei de tineret de la Dinamo. În 2017, “câinii” antrenați de Florin Bratu jucau finala campionatului cu Viitorul la categoria U-19.

După primele 90 de minute, cele două formații au fost la egalitate, scor 0-0, însă în prelungiri, Bratu a luat o decizie ciudată. L-a înlocuit pe Mihai Eșanu, cel care a avut o evoluție foarte bună până atunci, cu Alexandru Costache.

ADVERTISEMENT

Mutarea a fost de bun augur pentru Dinamo, care a reușit să se impună după loviturile de departajare, însă cu siguranță lui Mihai Eșanu nu i-a căzut deloc bine schimbarea, mai ales că avuse o evoluție bună în primele 90 de minute.

Dinamo U19 – Viitorul U19 0-0 (4-3 după pen.). Au marcat: Codreanu, L. Gheorghe, Neicuțescu, Negotei / Iani, Mățan, Mihail 

Dinamo: Eșanu (Costache 90+3) – Anghel, Grigore, Ciobotariu, Negotei – V. Vlad, L. Gheorghe – I. Gheorghe, Vasile (M. Vlad 68), Mihaiu (Codreanu 58) – Neicuțescu. Antrenor: Florin Bratu 

Viitorul: Dur-Bozoancă – Boboc, Băluță, Ghiță, Rusu – M. Ene (Drăguș 81), Dumitrescu, Casap (Iani 46) – Ciobanu (Zamfirescu 74), Pop (Mihalache 46), Mățan. Antrenor: Nicolae Roșca 

Bratu l-a imitat pe van Gaal! În 2014, selecționerul olandez a schimbat portarul înainte de loviturile de departajare

Nu este prima dată în istoria fotbalului când un antrenor schimbă portarul înainte de penalty-uri. S-a întâmplat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2014 când Louis van Gaal, selecționerul Olandei, l-a schimbat pe Jasper Cillessen cu Tim Krul înainte de loviturile de departajare cu Costa Rica.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Strategia lui van Gaal s-a dovedit una câștigătoare și naționala Țărilor de Jos s-a impus cu 4-3. În semifinale, naționala Țărilor de Jos a ajuns din nou la loviturile de departajare împotriva Argentinei. De această dată Cilessen a rămas în poartă și Țările de Jos au pierdut calificarea.

  • 22 de ani are Mihai Eșanu
  • 21 este numărul de meciuri în care Eșanu a apărat poarta lui Dinamo în acest sezon

 

ADVERTISEMENT