News

Mihai Fifor, acuze dure după criticile președintelui Iohannis! „Atacă PSD pentru că face lucruri bune pentru români și pentru România”

12.06.2019 | 12:14
Mihai Fifor acuze dure dupa criticile presedintelui Iohannis Ataca PSD pentru ca face lucruri bune pentru romani si pentru Romania
ADVERTISEMENT

Numit între timp președinte al Consiliului Național PSD, Mihai Fifor și-a intrat serios în rol și a lansat câteva acuze dure după criticile lui Klaus Iohannis! Acesta susține că șeful statului, „care nu a făcut nimic timp de cinci ani de zile”, atacă PSD „pentru că face lucruri bune pentru români şi pentru România”. Fifor nu vede cu ochi buni solicitarea președintelui de abrogare a OUG 114. Iohanis a numit ordonanța drept un „accident de decizie”.

Mihai Fifor, acuze dure după criticile președintelui Iohannis!

„Ar însemna să lăsăm din nou preţurile la gaze şi la energie să urce până la cer, cum le-a lăsat Guvernul dvs, guvernul tehnocrat, Dacian Cioloş. Ar însemna să tăiem salariul minim din construcţii, pe care tocmai l-am mărit ca să ne păstrăm muncitorii în ţară. Ar însemna să anulăm Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi toate proiectele de investiţii depuse deja, inclusiv de sute de primari ai partidului dvs, PNL.

ADVERTISEMENT

Ar însemna să reinstaurăm paradisul bancar în România, pe spatele românilor covârşiţi de ratele mărite artificial. Asta propuneţi domnule Preşedinte? În mod clar, acesta nu este în interesul cetăţenilor români. Şi-atunci vă întreb: interesele cui le susţineţi dumneavoastră?”, a scris Mihai Fifor pe o rețea de socializare la scurt timp după ce șeful statului a criticat ultimele decizii ale Guvernului.

Mihai Fifor, acuze dure după criticile președintelui Iohannis! Mihai Fifor
Mihai Fifor l-a criticat pe șeful statului. Sursa foto – facebook

Ce a reproșat Klaus Iohannis partidului de guvernământ

Klaus Iohannis nu a ezitat și a cerut Executivului „să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare” şi a precizat că, cel puțin în economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. „În ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin măsuri hazardate şi intempestive, prin accidente de decizie precum renumita Ordonanţă de urgenţă 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale.  Investitorii şi angajatorii privaţi resimt acut nevoia României de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii.
Şi nu mă refer doar la autostrăzi, ci la tot ceea ce înseamnă un standard de viaţă modern pentru cetăţeni: spitale, şcoli, căi ferate, aeroporturi, infrastructură energetică şi de utilităţi publice, infrastructură digitală şi de formare în privinţa industriilor viitorului, chestiune mult discutată şi, în principiu, total neglijată. În schimb, guvernele PSD care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă: să lupte cu justiţia şi să şi-o subordoneze. Şi, pentru a-şi rezolva această problemă, au sacrificat, pur şi simplu, dezvoltarea României pe termen lung. Cea mai elocventă dovadă, care demonstrează indiferenţa faţă de nevoile reale ale românilor, este neglijarea investiţiilor din fondurile europene, care sunt la dispoziţia noastră”, a spus Klaus Iohannis.