Mihai Fifor critică programul de guvernare propus de PNL: „Spuneți adio creșterilor de pensii!”

Bogdan Solomon   
în HotNews
03/10/2019, 14:20
Mihai Fifor critică programul de guvernare propus de PNL: „Spuneți adio creșterilor de pensii!”
Mihai Fifor, acuzații dure pentru PNL. Sursa foto: antena3.ro

În condițiile în care moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” are mari șanse de reușită, Partidul Național Liberal își dorește să preia conducerea Executivului. Ba mai mult decât atât, principala formațiune politică din Opoziție a pregătit și un program de guvernare, care însă, nu este pe placul lui Mihai Fifor.

Mihai Fifor acuză PNL că vrea să concedieze 400.000 de români

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, secretarul general al Partidului Social Democrat susține că sistarea creșterii pensiilor va fi prima măsură a liberalilor, odată instalați la Palatul Victoria. Ba mai mult, aceștia sunt acuzați că intenționează să concedieze nu mai puțin de 400.000 de oameni.

Am văzut ieri programul de guvernare propus de PNL: 400.000 de oameni concediaţi, creşterea impozitelor pe salarii prin introducerea unei cote progresive, desfiinţarea judeţelor şi a 2000 de comune din România. O spune chiar «premierul de compromis” pregătit de Iohannis pentru partidele de opoziţie. Pe scurt: tăieri! Tăieri de locuri de muncă, tăieri de salarii, tăieri de judeţe şi de localităţi. 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, poliţişti, militari etc.). Toate majorările date de PSD la salarii vă vor fi luate din buzunare sub formă de taxe şi impozite. Spuneţi adio creşterilor de pensii. Iar când veţi avea nevoie de un aviz de la autorităţile locale, veţi merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional”, notează Mihai Fifor pe contul personal de Facebook.

Liberalii, în frunte cu Ludovic Orban și Rareș Bogdan, vor cu orice preț să preia puterea. Sursa foto: adevarul.ro
Liberalii, în frunte cu Ludovic Orban și Rareș Bogdan, vor cu orice preț să preia puterea. Sursa foto: adevarul.ro

Moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament cu sala goală

Pentru a prelua puterea, PNL trebuie să convingă parlamentarii din Opoziție să voteze moțiunea de cenzură și, implicit, demiterea Guvernului Dăncilă. Chiar dacă textul actului normativ a fost citit în plen cu sala aproape goală, inițiativa are șanse mari de reușită.

PSD nu are în momentul de față majoritatea în Parlament, lucru confirmat chiar și de Marcel Ciolacu, într-o scurtă declarație făcută la finalul plenului. Președintele Camerei Deputaților își păstrează, însă, optimismul că actualul Executiv va supraviețui.

 

Închide ×