News

Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne! Klaus Iohannis a semnat decretul

30.07.2019 | 20:26
Mihai Fifor ministru interimar al Afacerilor Interne Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţie a lui Nicolae Moga, după demisia acestuia din fruntea MAI, dar și decretul de numire ca ministru interimar al Afacerilor Interne a lui Mihai Fifor, care deține și funcția de vicepremier.

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Mihai Fifor interimar la MAI

Nicolae Moga a anunțat, marți, că demisionează din fruntea MAI, după numi 6 zile de la depunerea jurământului. Decizia a fost luată în contextul modului defectuos în care s-a acționat în cazul crimelor de la Caracal. „În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna ministru Dăncilă am decis să mă retrag din fruntea MAI. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister”, a declarat Nicolae Moga.

De cealaltă parte, Mihai Fifor promite că în Ministerul Afacerilor Interne se vor continua cercetările pentru aflarea adevărului, dar și a celor vinovați, în dosarul Caracal.

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Mihai Fifor interimar la MAI
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Mihai Fifor interimar la MAI

Mihai Fifor promite că cei vinovați în dosarul Caracal vor fi trași la răspundere

“Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării Prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz.

Am mandat din partea Premierului să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului.

De asemenea, din respect pentru familiile victimelor și pentru cetățenii care urmăresc evoluțiile, mă angajez să asigur o mai mare transparență în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziție constant informațiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.