News

Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după ce Viorica Dăncilă a fost refuzată categoric la Bruxelles

30.09.2019 | 17:57
Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după ce Viorica Dăncilă a fost refuzată categoric la Bruxelles
Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după refuzul primit de Rovana Plumb *foto: podul.ro

Viorica Dăncilă încearcă să se regrupeze după eșecul Rovanei Plumb la Bruxelles. Potrivit unor surse politice citate de G4media.ro, premierul urmează să îl propună pe secretarul general al PSD, Mihai Fifor, pentru postul de comisar european pentru Transporturi, după ce comisia juridică (JURI) din Parlamentul European a respins-o definitiv pe Plumb pentru funcția pe care ar fi putut să o ocupe în echipa comisarului Ursula von der Leyen.

Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după refuzarea Rovanei Plumb

Ursula von dr Leyen ar fi cerut deja României și Ungariei să vină cu noi propuneri, după ce Rovana Plumb și propunerea Ungariei, Laszlo Trocsanyi, au fost refuzați definitiv luni de către comisia JURI. Astfel, Viorica Dăncilă pare tot mai strâmtorată și va căuta să îl propună pe Mihai Fifor, mâna sa dreaptă din partid, în funcția de comisar European pentru Transporturi.

Reamintim că Rovana Plumb a fost refuzată de către Comisia Juridică din Parlamentul European din cauza unor nereguli în ceea ce privește declarația sa de avere și împrumutul pe care l-a primit în campania pentru alegerile din 26 mai. Plumb susține că decizia este „profund incorectă” și a dat vina inclusiv pe Dacian Cioloș, președintele Renew Europe, pentru refuzul pe care l-a încasat.

Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după refuzul primit de Rovana Plumb
Mihai Fifor, soluția de avarie a Vioricăi Dăncilă după refuzul primit de Rovana Plumb *foto: newsweek.ro

Cine este Mihai Fifor, propunerea surpriză a Vioricăi Dăncilă

Mihai Fifor este secretar general al PSD și ocupă și interimatul la Ministerul de Interne, fiind totodată viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. De asemenea, Fifor a ocupat în trecut funcția de Ministru al Apărării Naționale în timpul guvernului Tudose dar și în guvernul Dăncilă, până când și-a dat demisia pe 20 noiembrie 2018. El a câștigat două mandate de senator din partea PSD.

Nominalizarea lui Fifor ar putea fi centrul discuțiilor dintre Iohannis și Dăncilă. Asta după ce președintele a chemat-o pe premier la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12:00, pentru consultări pe tema numirii comisarului european din partea României.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri