News

Mihai Gâdea și Antena 3 pierd procesul cu Gabriel Liiceanu. Ce sumă trebuie să achite televiziunea

Mihai Gâdea și postul de televiziune Antena 3 au pierdut procesul cu scriitorul Gabriel Liiceanu. În urma sentinței, președintele Humanitas trebuie să primească o sumă importantă de bani.
10.02.2022 | 23:19
Mihai Gadea si Antena 3 pierd procesul cu Gabriel Liiceanu Ce suma trebuie sa achite televiziunea
Mihai Gâdea și Antena 3 pierd procesul cu Gabriel Liiceanu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Directorul televiziunii Antena 3 Mihai Gâdea și postul TV la care lucrează au pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu, președintele Humanitas.

În urma deciziei, jurnalistul și instituția la care este angajat trebuie să-i plătească scriitorului suma de 20.000 de euro cu titlul de daune morale și 6.020 de lei, cheltuieli de judecată. Decizia este executorie, scrie G4Media.

ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea și Antena 3 pierd procesul cu Gabriel Liiceanu

Sursa citată notează că sentința dată miercuri, 9 februarie, de Curtea de Apel București nu este definitivă. Gâdea și Antena 3 o pot ataca la apel la Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă pentru cauze cu minori și de familie.

”Obligă pârâții în solidar la plata către reclamant a sumei de 20.000 de euro cu titlu de daune morale. Menține celelalte dispoziții ale sentinței civile apelate. Obligă intimații pârâți în solidar la plata către apelantul-reclamant a sumei de 6.020 lei, cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie!” se arată în sentință.

În 2021, în primă instanță, magistrații au decis că Mihai Gâdea şi Antena 3 trebuie să îi plătească daune de 1.000 de euro lui Gabriel Liiceanu.

ADVERTISEMENT

”Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 de euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată.

Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei”, se arăta în minuta instanţei de pe 3 februarie 2021.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații a adus Gabriel Liiceanu postului TV și lui Mihai Gâdea

În aprilie 2019, Mihai Gâdea a fost acuzat de Gabriel Liiceanu că în timpul unei emisiuni Sinteza Zilei a făcut ”acuzații mincinoase și declarații denigratoare și defăimătoare”.

Scriitorul s-a simțit denigrat după ce Gâdea a susținut că și-a fi bătut soția, în perioada când aceasta era însărcinată.

”Domnu’ Liiceanu, mie mi-ar fi fost foarte rușine să fiu în locul dumneavoastră pentru relatarea din interviul, cred că din revista Psihologia, a fostei dumneavoastră soții, știți la ce mă refer… S-o bateți în luna a nouă… D’asta v-a părăsit, nu?”, a spus Gâdea în timpul emisiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: