News

Mihai Gâdea rupe tăcerea după ce s-a spus că va candida la alegerile prezidenţiale: “Sub nicio formă!”

02.06.2019 | 08:48
Mihai Gadea rupe tacerea dupa ce sa spus ca va candida la alegerile prezidentiale Sub nicio forma

Mihai Gâdea reacționează, după zvonurile conform cărora ar deveni candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale din această iarnă. Ion Cristoiu a fost cel care a lansat acest scenariu incredibil. Reputatul jurnalist susține că realizatorul emisiunii Sinteza Zilei este soluția cu care PSD încearcă să îl „detroneze” pe Klaus Iohannis.

Ce spune Mihai Gâdea despre candidatura la prezidențiale

Chestionat pe marginea acestui subiect, Mihai Gâdea neagă vehement posibilitatea de a intra în cursa pentru Cotroceni, menționând totodată că nu este interesat de o carieră pe scena politică, preferând să se dedice în continuare emisiunii pe care o realizează la Antena 3.

Mulțumesc maestrului Ion Cristoiu pentru generozitatea sa. Aș vrea să subliniez faptul că sub nici o formă și în nici un moment nu-mi pun problema să accept vreo nominalizare de candidat la președinție, nici din partea PSD și nici partea altui partid. Nu mă interesează nici un fel de propunere de acest fel. Rămân al dumneavoastră Mihai Gâdea și vă aștept pe toți de duminică până joi la Sinteza Zilei, cel mai urmărit talk show de televiziune din România” , a declarat jurnalistul, pentru dcnews.

Cunoscutul jurnalist, Ion Cristoiu. Sursa foto:emaramures
Cunoscutul jurnalist, Ion Cristoiu. Sursa foto:emaramures

 

Declarația de la care a pornit totul

Ion Cristoiu a afirmat că PSD se gândește să propună un nume surpriză din presa românească pentru alegerile prezidențiale, pe modelul lansat de PNL, care a reușit să câștige europarlamentarele, avându-l drept candidat pe Rareș Bogdan. Cunoscutul gazetar susține că prima variantă ar fi Mihai Gâdea, în spatele acestei propuneri aflându-se nimeni-altul decât Adrian Năstase, care de altfel a mers în această săptămână la Palatul Victoria, pentru a se întâlni cu Viorica Dăncilă.

Din sursele pe care le am eu și vă dau această știre, este, s-ar putea să fie domnul Mihai Gâdea. Se lucrează de mai mult timp, ca și în cazul lui Rareș. Puțină lume știe că în cazul lui Rareș Bogdan s-a lucrat vreo două luni cu sondaje. Sondajele am înțeles că îl dau ca un candidat, care nu e om din PSD. Cred după părerea mea, că invitarea USR-iștilor face parte dintr-o strategie de a-și îmblânzi adversarii. Sigur că dumneavoastră sunteți uimită și vă uitați la mine. Eu cred că va candida și ar putea să și câștige. Este ca și Rareș Bogdan.

După părerea mea, domnul Năstase l-a propus și de aia s-a și dus la Viorica Dăncilă. Domnul Năstase a anunțat oficial că ar trebui să fie cineva din societate civilă. După părerea mea, acesta este Mihai Gâdea, se lucrează de mai mult timp la sondaje. Și tot după părerea mea, are foarte mari șanse să câștige, pentru că pe de o parte este patriarhul PSD-iștilor, electoratului PSD. Nu e Tăriceanu. Electoratul PSD nu are încredere în Tăriceanu” , a spus Ion Cristoiu, în emisiunea sa.