News

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, urmăriți de ”blestemul flacării violet” și în 2022. Ce s-a întâmplat între cei doi și Aliodor Manolea

Parapsihologul Aliodor Manolea, părintele ”flăcării violet” și artizan al victoriei lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din anul 2009, se va reîntâlni în instanță, anul acesta, cu Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică.
30.07.2022 | 14:40
Mihai Gadea si Mugur Ciuvica urmariti de blestemul flacarii violet si in 2022 Ce sa intamplat intre cei doi si Aliodor Manolea
Mugur Ciuvică și Mihai Gâdea îl înfruntă din nou pe Aliodor Manolea, părintele ”flăcării violet”, în instanță
ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică au făcut apel la decizia instanței conform căreia ar trebui să-i plătească despăgubiri morale parapsihologului Aliodor Manolea, la 3 ani și jumătate de la decizia de pe fond. Cei doi au mai pierdut, în 2015, un proces cu părintele ”flăcării violet”.

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică trebuie să-i plătească 10.000 de lei lui Aliodor Manolea

În iunie 2022, Gâdea și Ciuvică au făcut apel împotriva unei decizii luate de Tribunalul București în februarie 2019, conform căreia s-a stabilit că cei doi i-au creat prejudicii morale lui Aliodor Manolea, pentru care trebuie să-i plătească 10.000 de lei. Parte în proces este și SC Antena 3 SA, proprietara postului cu același nume, la care s-au făcut afirmațiile considerate jignitoare la adresa parapsihologului.

ADVERTISEMENT

Procesul a început în 2016, la mai puțin de un an după ce Aliodor Manolea mai câștigase în instanță, împotriva celor doi. Atunci, instanța a stabilit ca Manolea să primească despăgubiri de 10.000 de euro din partea lui Gâdea și Ciuvică, după ce aceștia îl numiseră ”vrăjitor” în emisiunea ”Sinteza zilei”.

În 2015, părintele ”flăcării violet” a intrat iar în atenția emisiunii respective, după ce Mihai Gâdea a citat câteva pasaje din cartea acestuia, ”Manual de Radiestezie”, pe care acesta l-a comentat ironic, alături de invitați. Acest lucru le-a adus celor doi o nouă acțiune în răspundere delictuală, câștigat tot de Aliodor Manolea.

ADVERTISEMENT

Ce face Aliodor Manolea, azi

În prezent, Aliodor Manolea este membru asociat al Academiei Oamenilor de Științe, secția Științe Militare, și conferențiar universitar doctor la Universitatea Hyperion din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Celebrul parapsiholog are și statut de cadru militar în rezervă (maior în rezervă), având competențe de comandă și execuție conform armei ”tancuri”.

Aliodor și soția lui, Doina Manolea, inginer și doctor în științe complementare, au semnat împreună mai multe volume, aflate la mare căutare pe internet.

ADVERTISEMENT

Aliodor Manolea a ajuns celebru în 2009, în timpul campaniei electorale prezidențiale, când a făcut parte din echipa lui Traian Băsescu. Presa acelor vremuri a scris despre Manolea că a ”activat flacăra violet”, care l-ar fi protejat pe Băsescu și l-a afectat pe contracandidatul acestuia, Mircea Geoană.

Aliodor Manolea a lucrat și pentru Mircea Geoană

În timpul dezbaterii electorale finale, tot staff-ul lui Traian Băsescu a purtat accesorii vestimentare de culoare violet, iar Mihaela, soția lui Mircea Geoană, a confirmat că partenerul ei a fost atacat energetic.

ADVERTISEMENT

“Cred că a fost atacat energetic foarte mult. Erau chiar în sală oameni care lucrau la acest lucru (…) Nu a fost tot timpul. A fost pe anumite bucăţi, care erau atacurile probabil decisive. Cred eu, asta este aşa, o chestie personală.

Vreau să spun că eu am simţit foarte mult. Eu personal. Nu aveam energie, nu puteam face lucruri, nu mă puteam concentra, nu eram eu”, a declarat Mihaela Geoană. De altfel, în 2007, Aliodor Manolea a lucrat și pentru Mircea Geoană, în timpul campaniei pentru europarlamentare.

Traian Băsescu a pus violet în stema României de la Cotroceni

Ulterior, alți lideri PSD precum Adrian Năstase sau Viorel Hrebenciuc au declarat că ”astfel de energii există” și au admis că așa s-ar putea explica prestația slabă a lui Mircea Geoană din ultima dezbatere televizată.

În februarie 2010, la puțin timp după ce Traian Băsescu a câștigat alegerile, culoarea de fond a stemei României de pe pupitrul Palatului Cotroceni a fost schimbată din albastru în violet, stârnind un scandal uriaș, la vremea respectivă.

Flacăra violet (sau violetă) este un concept provenit din ezoterism și arte marțiale care constă într-o tehnică de meditație folosită în medicina alternativă și complementară. În România, o variantă particulară a acestei tehnici a fost creată de psihologul Teodor Vasile în 1999, care a și înregistrat brandul ”Flacăra Violetă” la OSIM.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
TRAGEDIE în ROMÂNIA! A fost găsită MOARTĂ
TRAGEDIE în ROMÂNIA! A fost găsită MOARTĂ
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Ce relație are Valentina Pelinel cu Mihaela Borcea: „Să nu ne zdruncine”
Ce relație are Valentina Pelinel cu Mihaela Borcea: „Să nu ne zdruncine”
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”