Sport

Rapidistul Mihai Iosif visează frumos. ”Sacchi şi Mourinho nu au fost mari fotbalişti, dar sunt antrenori de legendă”

Mihai Iosif este un antrenor cu carismă. S-a impus într-un vestiar greu, precum al Rapidului, chiar dacă nu a fost un mare fotbalist. Visează însă să ajungă unul dintre cei mai buni antrenori.
17.12.2021 | 16:58
Rapidistul Mihai Iosif viseaza frumos Sacchi si Mourinho nu au fost mari fotbalisti dar sunt antrenori de legenda
ADVERTISEMENT

Antrenorul rapidist Mihai Iosif a dezvăluit cine îl inspiră în cariera de antrenor. Tehnicianul care și-a început cariera ca secund al lui Dan Alexa în 2015 vrea să devină un nume respectat în fotbalul românesc.

Legendarii Arrigo Sacchi şi Jose Mourinho sunt antrenorii care îl inspiră pe cel alintat de giuleșteni ”Miță”.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif: ”Asta îmi doresc”

Principalul Rapidului, Mihai Iosif, a avut o carieră scurtă ca fotbalist. A crescut în Giulești și a debutat în echipa vișiniilor în 1989. După doar 10 ani punea capăt activității sportive la Brobeta-Turnu Severin.

Au urmat ani în care a antrenat echipele de copii și juniori ai Rapidului, pentru ca în 2015 să fie cooptat în staff-ul echipei mari de Dan Alexa.

ADVERTISEMENT

Din acel moment a rămas permanent în anturajul echipei de seniori și a fost numit principal în 2020. A fost un mandat interimar, până la instalarea lui Nicolae Grigore.

Pe acesta din urmă avea să-l înlocuiască în funcție în luna martie a acestui an. La finalul sezonului trecut a promovat cu Rapid în prima ligă și ulterior confirmat ca principal tehnician al grupării giuleștene.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif susține că el este singurul responsabil pentru rezultatele echipei, deși nu este antrenor și în acte, și că are de gând să ajungă un tehnician la fel de renumit precum Sacchi sau Mourinho.

”La Rapid eu decid cine intră, cum intră şi cum iese, doar eu. Dacă nu am ajuns ca fotbalist la nivelul pe care mi l-aş fi dorit, nu înseamnă că nu pot fi un antrenor bun. Pot să îi dau exemplu pe Arrigo Sacchi şi Mourinho, care nu au fost mari fotbalişti, dar sunt nişte legende ale antrenoratului. Asta îmi doresc şi eu”, a declarat Mihai Iosif, în cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Mari probleme de efectiv înaintea meciului cu FC Botoșani: ”Vom fi ca Peneș Curcanul”

Rapid ocupă în prezent ultimul loc de play-off în clasament. După un început entuziasmant de campionat, giuleștenii s-au confruntat cu numeroase probleme fizice, în special a jucătorilor trecuți de prima tinerețe sportivă.

Pentru meciul cu FC Botoșani, programat sâmbătă, în cadrul etapei a 21-a în Casa Pariurilor Liga 1, tehnicianul va avea un lot restrâns la dispoziție. Însă, acest lucru nu-l neliniștește întru totul pe Mihai Iosif.

”Vom întâlni o echipă foarte bună a campionatului, dar nu în cel mai plăcut moment al nostru. Avem 50% din lot lipsă, dar cu siguranță alături de cei mai buni și frumoși suporteri din România vom da totul pentru cele 3 puncte.

Vis a vis de atitudine, eu nu vreau să schimb nimic. Au mai căzut doi jucători, vom mai lua doi juniori. Vom fi ca Peneș Curcanul în acest meci. Cei ce vor intra pe teren, indiferent că au 17, 18 sau 30 și ceva de ani, trebuie să dea totul pentru cele 3 puncte”, a spus Iosif în conferința de presă.

ADVERTISEMENT