Mihai Leu este din nou campion în motorsport. Un nou titlu în vitrina primului român cu titlu mondial la box profesionist

31.08.2020 | 16:15
Mihai Leu este din nou campion in motorsport Un nou titlu in vitrina primului roman cu titlu mondial la box profesionist
ADVERTISEMENT

Primul român campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, continuă să impresioneze în automobilismul sportiv, iar victoria din weekend, din Pasul Gutâi i-a asigurat, din punct de vedere matematic, al doilea titlu consecutiv de campion național la viteză în coastă cu două etape înainte de final.

Pe un Ferrari 458 Challenge, pilotul hunedorean a avut cel mai bun timp la Categoria I pe toate cele 9 urcări ale traseului de 5,2 kilometri. În cele două manșe de concurs, Leu a fost cronometrat cu un timp cumulat de 06:27,499, fapt ce l-a clasat pe prima poziție la Categoria I și pe 6 la general, acolo unde a concurat cu monoposturile.

ADVERTISEMENT

Leu s-a impus astfel în 3 dintre cele 4 etape din acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă la Categoria I, divizie dedicată mașinilor de producție.

Mihai Leu vrea să câştige şi ultimele etape rămase de disputat, deşi şi-a asigurat deja titlul

Cu 90 de puncte, Leu are cu 33 de puncte mai mult decât Alex Mirea (BMW M3), ocupantul poziției secunde, și nu mai poate fi ajuns în ultimele două runde, programate pe Transalpina și în Poiana Brașov. Poziția a treia este ocupată de Alin George Luca, aflat pe un Porsche 911, care are 56 de puncte.

ADVERTISEMENT

“Sunt extrem de fericit pentru acest titlu. Având în vedere faptul că în luna aprilie, nici nu știam dacă vom mai avea parte de sport sau nu, reușita de astăzi este cu atât mai importantă pentru mine și echipa mea. Trebuie să recunosc că a fost o presiune suplimentară, dar totul e bine când se termină cu bine”, a spus pilotul, imediat după victoria care i-a asigurat trofeul de campion.

Mihai Leu e decis să câștige și ultimele două etape rămase, deși nu mai există nicio miză în ceea ce privește clasamentul final.

ADVERTISEMENT

“Eu întotdeauna am respectat competiția și cu siguranță voi fi prezent la etapele rămase. Sunt la fel de motivat să termin și acolo pe primul loc la categorie”, a adăugat cel care a câștigat titlul și anul trecut, tot cu două etape înainte de final.

Revenit în 2018 după un deceniu de pauză în sportul cu motor, Leu a câștigat anul trecut titlul național la Categoria I la viteză în coastă încă dinainte de finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Este a treia disciplină sportivă în care acesta se impune după box (campion național, internațional și mondial atât la amtori, cât și la profesioniști) și raliuri (campion național absolut în 2003).

ADVERTISEMENT