Mihai Leu începe, în weekend, cursa pentru apărarea titlului de campion național la viteză în coastă

16.06.2020 | 20:09
Mihai Leu incepe in weekend cursa pentru apararea titlului de campion national la viteza in coasta
ADVERTISEMENT

Fostul campion mondial la box Mihai Leu este marele favorit pentru a câștiga pentru al doilea an consecutiv titlul la Categoria I în Campionatul Național de Viteză în Coastă, competiție care va debuta în weekend pe traseul de la Cheile Grădiștei.

Leu a câștigat în 2019 titlul de campion al Categoriei I, dedicată automobilelor de producție, cu două runde înainte de încheierea sezonului competițional. Acesta va concura și în acest an pe un Ferrari 456 Challenge.

ADVERTISEMENT

Prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2020 va avea loc în perioada 20-21 iunie pe traseul din incinta Complexului Turistic și Sportiv Cheile Grădiștei, din vecinătatea comunei Moieciu, Județul Brașov.

La ediția inaugurală, de anul trecut, Leu s-a impus la Categoria I, fiind cel mai rapid în manșele de concurs, și a fost pe 4 la Open.

ADVERTISEMENT

Mihai Leu vrea un nou titlu de campion național de viteză în coastă! Cursa de la Cheile Grădiștei, transmisă de FRAS

Evenimentul se va desfășura fără spectatori, ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Totuși, fanii vor avea ocazia de a vedea în direct acțiunea de la Cheile Grădiștei prin intermediul transmisiunii video de pe pagina de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv.

“Cred că nu am așteptat cu atâta nerăbdare să se reia competițiile nici măcar atunci când mă apropiam de titlul mondial la box. Au trecut deja 8 luni de la ultima competiție și sunt fericit că voi fi din nou pe traseul de concurs. Voi avea o misiune dificilă, de a câștiga din nou în divizia mașinilor de producție, dar am încredere că voi reuși și de această dată deoarece am alături o echipă puternică”, a declarat Mihai Leu înaintea startului oficial în noul sezon de viteză în coastă.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, începând cu ora 09:30 vor debuta manșele de recunoaștere, iar de la ora 13:00 sunt programate manșele oficiale de antrenamente, iar duminică sunt programate cele două manșe de concurs, începând cu ora 13:00. Peste 50 de piloți din întreaga țară sunt așteptați la startul oficial al sezonului 2020.

Primul român care a devenit campion mondial în boxul profesionist și s-a retras neînvins din acest sport mai are în palmares un titlu de campion național absolut la raliuri, cucerit în 2003.

ADVERTISEMENT

Reîntors în competiții în 2018, Mihai Leu concurează și în Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet, competiție al cărei promotor este și care programează 5 etape în acest an.

ADVERTISEMENT