Sporturi

Mihai Leu şi Mihai Nistor, păreri împărţite în privinţa câştigătorului din meciul anului: Vladimir Klitschko vs Anthony Joshua

Ales în urmă cu doar câteva zile preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Box, Mihai Leu şi-a intrat deja în pâine. Primul campion mondial la profesionişti pentru România l-a vizitat la...
27.04.2017 | 15:52
Mihai Leu si Mihai Nistor pareri impartite in privinta castigatorului din meciul anului Vladimir Klitschko vs Anthony Joshua

Ales în urmă cu doar câteva zile preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Box, Mihai Leu şi-a intrat deja în pâine. Primul campion mondial la profesionişti pentru România l-a vizitat la antrenamente pe Mihai Nistor, singurul boxer român la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Deşi a suferit trei operaţii în ultimii ani pentru a scăpa de cancerul la colon, Leu (48 ani) este încă într-o formă fizică de invidiat şi i-a arătat câteva din schemele sale secrete campionului mondial AIBA la supergrea.

“A fost o oportunitate frumoasă şi benefică pentru viitor să ne antrenăm puţin împreună. Sper să mai avem ocazia. Mihai are un magazin foarte bogat de cunoştiinţe de box, performanţa din spate rămâne indiferent de vârstă şi cred că ar mai face faţă în ring macar 1-2 reprize”, l-a lăudat în glumă Mihai Nistor pe colegul său inedit de pregătire.

Leu este convins la rândul lui că Mihai Nistor are toate calităţile pentru a aduce prima medalie olimpică de aur pentru boxul românesc după jumătate de secol (Nicolae Linca – Melbourne 1956). Pentru asta face un însă un apel la o reconciliere a tuturor oamenilor din box, un domeniu măcinat de scandaluri interne în ultimii ani. “Am lipsit o perioadă din lumea boxului românesc şi am rămas chiar emoţionat când am fost ales preşedinte de onoare (vineri, la Piatra Neamţ) cu unanimitate de voturi. Sper să pot pune umărul la redresarea boxului, ar trebui să ne unim cu toţii, să facem o echipă puternică în care să revină şi Francisc Vaştag, Adrian Diaconu, Leonard Doroftei şi alţi boxeri care au adus glorie României. Împreună, am avea un viitor frumos în box”, a precizat Mihai Leu.

Fost campion naţional de raliuri, Mihai Leu va organiza în 2017 şi două etape din campionatul naţional de raliuri: (Raliul Aradului KIA 2-3 iunie) şi Raliul Sibiului UNICREDIT Leasing (7-8 octombrie). De partea cealaltă, Mihai Nistor se pregăteşte acum pentru “Centura de Aur” de la Iaşi (9-13 mai).

Leu pariază pe Klitschko, Nistor pe Joshua

Cei doi au dialogat şi pe marginea meciului anului în boxul mondial: Vladimir Klitschko vs Anthony Joshua (stadionul Wembley, 29 aprilie) un show cu 40 de milioane de euro puşi la bătaie. Leu pariază pe experienţa ucraineanului de 41 ani, în timp ce Nistor crede că agilitatea şi foame de glorie a britanicului de 27 ani va fi decisivă. Mihai Nistor este ultimul boxer care l-a învins pe Anthony Joshua (acesta a devenit ulterior campion olimpic în 2012 şi are 18 victorii consecutive prin KO la profesionişti). Se întâmpla în 2011 în sferturile de finală ale Campionatului European de amatori din Turcia. “De la momentul victoriei mele, lucrurile s-au schimbat. Există, din păcate, o diferenţă mare în modul cum este tratat sportul în Anglia şi în România. Joshua a beneficiat de toate condiţiile performanţei, preparator fizic, nutriţionist, o echipă lângă el şi era normal să ajungă la acest nivel. Acum pariez pe el în meciul cu Klitschko pentru că este foarte bine pregătit fizic, are viteză în execuţii şi o mare dorinţă de afirmare”, a precizat Nistor.

Deoarece şi-a clădit cariera în Germania, la fel ca marele Vladimir Klitschko, Mihia Leu îl cunoaşte foarte bine pe boxerul ucrainean şi crede că, deşi a ajuns la 41 de ani, acesta are încă resursele să obţină centurile IBF, WBA şi IBO puse în joc. “Vladimir are multă experienţă şi, în acelaşi timp, vârsta nu contează mult pentru că duce un stil de viaţă sănătos. Va încerca să ducă un meci de anduranţă pe multe reprize deoarece Joshua a boxat meciuri foarte scurte până acum. Pariez pe o victorie la puncte a lui”. a punctat Leu (campion mondial WBO în urmă cu 20 ani).