ADVERTISEMENT
News

Mihai Mălaimare, devastator față de clasa politică: ”Nicicând nu a fost mai ticăloasă! M-am săturat să vă văd scuipând pe România”

Autor: Adrian Baciu | 18.04.2021 | 22:27
Mihai Mălaimare, devastator față de clasa politică: ”Nicicând nu a fost mai ticăloasă! M-am săturat să vă văd scuipând pe România”
Mihai Mălaimare, devastator față de clasa politică: ”Nicicând nu a fost mai ticăloasă! M-am săturat să vă văd scuipând pe România”. Sursa foto: cinemagia.ro

Cunoscutul actor și regizor Mihai Mălaimare lansează un atac devastator la adresa a tot ceea ce înseamnă ”lumea politică românească”, despre care spune ”nu a fost mai penibilă, mai fără caracter, mai ticăloasă în ansamblul ei nicicând”.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta face o caracterizare extrem de dură nu doar politicienilor care conduc destinele țării, ci și societății în general.

Cu o uriașă tristețe, Mihai Mălaimare spune că s-a săturat de România, de ”România ASTA” din zilele noastre. ”Eu m-am săturat să vă văd scuipând pe România, siluind-o ca niște bețivi borâți”, spune, cu revoltă, uriașul actor.

ADVERTISEMENT

Mihai Mălaimare, devastator față de clasa politică: ”Nicicând nu a fost mai ticăloasă! M-am săturat să vă văd scuipând pe România”

Realitatea politică și evoluția din prezent a societății din România l-au făcut pe marele actor Mihai Mălaimare, un monstru sacru al teatrului, să ia atitudine.

Într-o lungă, complexă și extrem de acidă postare pe pagina sa de socializare, actorul de 70 de ani îi distruge pe politicienii actuali și nu-i menajează deloc nici pe restul cetățenilor.

ADVERTISEMENT

”Nicicând lumea politică românească nu a fost mai penibilă, mai fără caracter, mai ticăloasă în ansamblul ei. Nicicând nu a suferit de o amnezie atât de sinistră, încât să nu mai știe în ce țară s-a născut, ce țară are de slujit!

Atâta mizerie, atâta prostie îngâmfată, atâta jeg în gândire și exprimare, nu cred să mai fi cunoscut vreo țară. Suntem astăzi pe locul întâi la nemernicie, la aroganță și la puturoșenie! Cred că ne privesc cu uimire și cei care habar nu aveau unde se află România, dar și cei care apucaseră să ne cunoască. O transformare atât de cumplită, în atât de puțini ani nu a mai cunoscut nimeni”, scrie Mălaimare.

ADVERTISEMENT

Mihai Mălaimare consideră că nu doar politicienii zilelor noastre sunt de condamnat, ci și o parte din cetățeni. Acesta reamintește de ”plăcuța suedeză” și spune că acest mesaj injurios la adresa unui partid arată ”imaginea unui popor în disoluție, un popor pentru care moartea caprei vecinului este singurul deziderat pentru care viața merită trăită”.

”Și dacă ar fi vorba doar de politicieni, încă am mai putea avea o cât de câtă speranță, dar ia încercați să priviți imaginile cu zâmbetele tâmpe ale celor care ofereau lumii prin mizeria “m**e psd”, imaginea deformată a filozofiei românești, a gândirii libere, a exprimării neîngrădite, imaginea unui popor în disoluție, un popor pentru care moartea caprei vecinului este singurul deziderat pentru care viața merită trăită”, scrie actorul.

ADVERTISEMENT

Mihai Mălaimare: ”M-am săturat să vă văd scuipând pe România”

Actorul reclamă că a ajuns să trăiască într-o țară în care conaționalii săi l-au ucis încă o dată pe ”poetul nepereche” Mihai Eminescu. Mălaimare mai spune că a ajuns să-i fie teamă să mai zâmbească și să-i fie rușine că toată viața a iubit doar femeile.

Cât despre România prezentului, actorului spune că aceasta nu mai este ”România lui Eminescu ci a celor care l-au exilat în debarale ca să-și poată etala tristețea și frustrările impotenței fizice și morale”. Actorul spune că s-a săturat ca țara să fie scuipată.

ADVERTISEMENT

”Distinși concetățeni, l-ați omorât pe Eminescu pentru a doua oară, ați arătat că școala nu a însemnat nimic, că familiile voastre nu au habar de semnificația celor șapte ani de-acasă. Într-o țară atât de generoasă, mai ales cu minoritățile de orice fel, într-o țară atât de bogată și de veselă am ajuns să mă tem să zâmbesc, să-mi fie rușine că toată viața am iubit doar femeile, să mă tem să vorbesc despre familie, despre Ștefan cel Mare, despre Vlad Țepeș, despre istoria mea cu bunele și relele ei, dar a mea, o istorie de care nu-mi este rușine, pentru că mama mea a avut casa deschisă și masa pusă pentru oricine bătea la ușă, român, țigan, evreu, ungur, rus?

Iar acum?!?! Să aflu că vreți să-mi luați casa, că vreți să-mi luați agoniseala de om care n-a fumat, n-a băut, n-a mers la curve să-și irosească banii, atâția câți au fost, să aflu că vreți să mă colectivizați încă o dată, ca pe bunicul meu, pe care bunicii voștri l-au omorât, nașterea mamii voastre de golani, încercați să-mi intrați în curte și în viață și măcar cu unul dintre voi mor de gât! Hai, care ai curaj să faci primul pas?

În urmă cu ceva ani, unul de la Cluj spunea că s-a săturat de România! Eu m-am săturat să vă văd scuipând pe România, siluind-o ca niște bețivi borâți, m-am săturat să vă tot suport prostia ridicată din nămolul întărit al nespălării, m-am săturat și eu, dar de România ASTA! Pentru că ASTA nu este România mea, nu este România adevărată, nu este România lui Eminescu ci a celor care l-au exilat în debarale ca să-și poată etala tristețea și frustrările impotenței fizice și morale.

La vreme de noapte fără stele, Sfinxul nostru din Carpați varsă fiere pentru că a trăit atâtea milioane de ani aici în Grădina Maicii Domnului, în Edenul în care Dumnezeu l-a așezat întâiași dată pe Adam, dar atâta necredință, atâta mizerie, atâta spurcăciune nici el nu a putut gândi că se poate.

Mălaimare, apel către divinitate: ”Doamne, dă-ne un semn, dă-ne tărie sau omoară-ne ca pe nenorociții din Sodoma și Gomora

În finalul manifestului său, Mihai Mălaimare cere un semn de la divinitate: ”Doamne Sfinte, dă-ne un semn, dă-ne tărie sau omoară-ne ca pe nenorociții din Sodoma și Gomora, dar nu ne lăsa umiliți și călcați pe gât de jegurile astea”.

Doamne Sfinte, dă-ne un semn, dă-ne tărie sau omoară-ne ca pe nenorociții din Sodoma și Gomora, dar nu ne lăsa umiliți și călcați pe gât de jegurile astea! Vine Paștele, Doamne, și am vrea să deslușim în adierea luminii lumânării ce trebuie să facem, și vom face negreșit!

Așa să ne ajuți, Dumnezeu al nostru, al românilor, câți mai suntem, câți am mai rămas!”, încheie Mihai Mălaimare postarea de pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!