News

Mihai Mărgineanu, replică tranșantă pentru cei care îl critică pe Dan Bittman: „Oile nu ascultă”

27.10.2020 | 09:38
Mihai Margineanu replica transanta pentru cei care il critica pe Dan Bittman Oile nu asculta
ADVERTISEMENT

Scos din minți de autoritățile care l-au condamnat la statutul de „șomer de lux” prin „restricțiile aberante” impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, Dan Bittman a răbufnit în spațiul public și a împărțit astfel lumea artistică din țara noastră în două tabere bine delimitate.

În primul rând, îi avem pe cei care se arată revoltați de atitudinea solistului Holograf și nu ezită să îl critice pentru interviul în care pune la îndoială bilanțurile zilnice furnizate de Comitetul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află Mihai Georgescu de la Bere Gratis, Nicu Alifantis, trupa Proconsul și, mai nou, Mihai Mărgineanu. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta din urmă îi îndeamnă pe „conformiștii anului 2020” să asculte cu atenție mesajul lui Bittman în loc să „înjure din fața televizorului”.

Mihai Mărgineanu sare în apărarea lui Dan Bittman: „Oile nu ascultă”

Oameni puțini, restul populație, spunea un regretat actor cândva pe la mijlocul anilor 90. Adică, să înțeleagă și conformiștii anului 2020, sunt mult mai multe oi decât lupi. Și ca să înțeleagă și conformiștii mai tari de cap ai anului 2020, sunt foarte mulți proști și prea puțini deștepți în această lume normală.

ADVERTISEMENT

Totdeauna, deștepții au trăit altfel decât turma, au fost liberi și s-au exprimat liber atunci când au avut de spus ceva. Oile, în schimb, au inventat politically corect.

Dan Bittman este un om liber, deștept și, vreți nu vreți, unul dintre marii artiști în viață ai poporului ăstuia din care fac parte multe oi senile. Este un om deștept, educat, a demonstrat tot ce era de demonstrat pe lumea asta.

ADVERTISEMENT

A fost rând pe rând student, absolvent, rocker și ne-rocker, prezentator de succes, om poltic și om de afaceri, tată a trei băieți mari și frumoși și visul erotic al tuturor iubitelor noastre.

Atunci când un om ca Dan Bittman are ceva de spus, orice deștept din România sau de aiurea, ar trebui să asculte că poate învață ceva. În general, oile nu ascultă. Ele doar înjură și se enervează în fața televizorului”, a scris Mihai Mărgineanu pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Dan Bittman: „Cum poți să spui că s-a murit de Covid dacă nu faci autopsie?”

În interviul acordat săptămâna trecută la  Antena 3, Dan Bittman a pus la îndoială bilanțurile zilnice transmise de autorități și a afirmat că nimeni nu poate spune cu exactitate câte persoane au murit, de fapt, în urma infectării cu noul coronavirus.

Nici măcar medicii, în condițiile în care, potrivit spuselor sale, nu au făcut autopsiile pacienților care s-au stins în toată această perioadă pe paturile de spital. „Cum poți să spui că s-a murit de vreo boală dacă nu faci autopsie?”, se întreba retoric solistul trupei Holograf.

Să nu-mi spună cineva că Guvernul sau Comitetul nu își dau seama că fac un rău general. Cred în modelul suedez, modelul neozeelandez, modelul grecesc, modelul unguresc. În Ungaria nu te lasă decât să treci prin țară în tranzit și te duci unde vrei, dar activitatea nu se oprește. În Anglia barurile funcționează în continuare.

Cred în testare, dar un test care are marjă de eroare 30% este o nebunie totală. Cum e posibil un astfel de test să fie în continuare folosit? Noi nu aveam oameni pregătiți să facă testele, a trebuit să se facă o culturalizare în masă.

Vrem să îngrozim un popor întreg? Foarte bine, hai să-l îngrozim. Virusul bineînțeles că ne omoară, dar sunt totuși 6.000 de decese în 9 luni. Îmi pare rău pentru fiecare viață omenească, dar cum poți să spui că s-a murit de vreo boală dacă nu faci autopsie? Medicii ar trebui să fie primii în Piața Victoriei”, a declarat solistul Holograf.

ADVERTISEMENT