News

Mihai Mazăre, adevărul despre cum a fost arestat fratele lui în Madagascar! „Nu a fost săltat de pe stradă”

21.05.2019 | 09:20
Radu Mazăre a fost adus în România cu o cursă Tarom. Sursă foto - captură Facebook

Fratele fostului primar al Constanței a lămurit modalitatea prin care a fost arestat Radu Mazăre în Madagascar. Mihai Mazăre a zis că adevărul despre felul în care a ajuns fostul edil în spatele gratiilor este unul diferit față de cel relatat în România. Astfel, acesta a oferit câteva detalii despre momentul în care Radu Mazăre a ajuns în arest. Totul s-a petrecut pe aeroportul din Antananarivo, capitala Madagascarului.

Mihai Mazăre, adevărul despre cum a fost arestat în Madagascar fratele lui!

„Nu a fost săltat de pe stradă, el fusese în capitală, își luase certificatul de rezidență încă cinci ani de zile și dimineață s-a trezit, s-a dus la aeroport urmând să zboare cu o cursă internă din capitală până în orașul unde locuiește el. În aeroport s-a prezentat un cetățean cu trei soldați după el care i-au ridicat pe amândoi (pe Radu Mazăre și pe Roxana, prietena lui Radu Mazăre – n.red.) și i-au dus la un sediu al Poliției.

Acolo, la sediul Poliției, el a stat timp de șase zile sechestrat. Cetățeanul care l-a ridicat nu s-a legitimat, iar după vreo trei zile că era al Interpolului local”, a precizat Mihai Mazăre. Acum, fratele fostului edil al Constanței acuză autoritățile din Madagascar despre care spune că nu au lucrat chiar fair play. Acesta transmite că lui Radu Mazăre nu i-a fost prezentat absolut niciun document care să ateste că a stat în arest.

Mihai Mazăre, adevărul despre cum a fost arestat în Madagascar fratele lui! Mazăre
Radu Mazăre a fost arestat în aeroportul din capitala Madagascarului. Sursă foto – captură Facebook

Mihai Mazăre, acuze la adresa oficialilor din Madagascar

„El n-a semnat nicio hârtie, nu i s-a prezentat în aceste zile nicio hârtie și nu a stat oficial în arest. A stat într-un birou al Poliției de acolo amenajat de soldați… I-au pus o saltea, i-au dat acces la o saltea… și a stat șase zile sub sechestru, fără nicio hârtie”, a mai spus Mihai Mazăre. De remarcat că fostul primal al Constanței a fost adus în România, după o perioadă de un an și jumătate în care a stat în Madagascar.

Aproape imediat, Radu Mazăre a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni de o altă echipă a Poliției care l-a dus direct la Penitenciarul Rahova. Nu mai puțin de 21 de zile trebuie să stea aici fostul primar, perioadă în care se află în carantină