Sport
notix pixel id

MM Stoica, cel mai bine plătit analist TV! Se „bate”, la paritate, cu Ilie Dumitrescu. Exclusiv

Mihai Stoica, MM pentru lumea fotbalului, managerul general de la FCSB, este, totodată, cel mai bine plătit analist TV din România. La egalitate cu Ilie Dumitrescu.
17.11.2021 | 22:10
MM Stoica, cel mai bine plătit analist TV! Se „bate”, la paritate, cu Ilie Dumitrescu. Exclusiv
MM Stoica și Ilie Dumitrescu au cele mai mari salarii dintre analiștii TV. Sursa Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a semnat un contract cu postul TV Telekom Sport. Pentru că, după cum a declarat, „Îmi lipseau serile în platourile TV, mai ales cele de UEFA Champions League”.

MM Stoica este obișnuit cu platourile TV, camerele de luat vederi, talk-show-rile sportive, polemicile „sportive” (sau nu…) din vremea când era expert la Digi Sport, colaborare curmată brusc de condamnarea și încarcerarea din urma celebrului „Doasr al transferurilor”, în 2014.

MM Stoica, cel mai bine plătit analist TV! Se „bate”, la paritate, cu Ilie Dumitrescu

Cunoștințele sale în domeniul fotbalului sunt recunoscute, fiind un foarte bun analist al fenomenului, cu ample date „la purtător” despre întreg fotbalul internațional. Iar verbul „tăietor”, ironic-ascuțit când se bagă la „lupte” polemice, fac din MM Stoica un om potrivit în orice studio TV, nu numai în conducerea oricărei echipe care se respectă.

ADVERTISEMENT

Din motivele enumerate, era clar că MM Stoica nu semna orice fel de contract, pe orice sumă, că nu revenea în lumina reflectoarelor, la propriu, pe bani de… bomboane pentru copii!

FANATIK a aflat că „suma corectă” a colaborării cu Telekom Sport este 5.000 de euro lunar. Adică tot atât cât ia și „imaginea Digi Sport” la nivel de analiști, Ilie Dumitrescu. Și jumătate din cât ia MM Stoica de la Gigi Becali, la FCSB.

ADVERTISEMENT

Diferență mare față de (răs)plata altor cunoscuți experți-analiști la diferite posturi TV

E mult, veți spune. Comparativ cu ce? Cu alți analiști TV? De la noi? Din lume? Gabi Balint, bunăoară, colegul de emisiuni al lui Ilie Dumitrescu la Digi Sport, primește 2.000 de euro pentru serile petrecute în studio. La fel cu expertul în arbitraj al postului, fostul mare cavaler al fluierului (nu zâmbiți, așa li se spunea „fluierașilor” pe vremea sa…) Ion Crăciunescu.

Spre comparație, la Telekom Sport, Cornel Dinu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare a stilului ascuțit ca lama, primește câte 100 de euro pentru fiecare emisiune la care este prezent.

ADVERTISEMENT

Postul a pierdut recent doi analiști consacrați, fostul arbitru Cristi Balaj, plecat în postul de președinte al campioanei CFR Cluj, și Basarab Panduru, care a dat TV-ul pe banca tehnică a Universității Craiova, lângă Laurențiu Reghecampf. Cei doi erau plătiți cu câte 3.000 de euro lunar la Telekom Sport. În locul lor a fost cooptat fostul arbitru și președinte la Rapid, Constantin Zotta.

Victor Pițurcă a „spart banca” în vară, la Pro TV, pe parcursul Campionatului European

Tot spre comparație, fostul selecționer Victor Pițurcă, ultima dată antrenor la Universitatea Craiova în turul campionatului 2019-2020, mai exact august 2019 – ianuarie 2020, a fost analist la Pro TV pe perioada Campionatului European 2020, desfășurat în vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Pentru prestația sa serală la televiziunea din bulevardul Pache Protopopescu, între 11 iunie și 11 iulie, „Piți” a luat o… pițifleancă de 25.000 de euro! Întotdeauna a știut să se „vândă” bine antrenorul oltean, nu a stat la discuții când a fost vorba de bani. Banii lui!

Mai ales că alt analist „Pro”, Ciprian Marica, un nume și el în fotbalul mioritic, a primit în aceeași perioadă „numai” 5.000 de euro. Și ia în continurae, pentru fiecare apariție la Pro TV câte 200 de euro pe „bucată”.

ADVERTISEMENT
  • „Lucrurile sunt foarte clare. Mă simt foarte bine la televiziune şi nu caut un post de antrenor. Eu nu cred în proiectele astea din România. Eu nu mai sunt tentat să antrenez. Mă simt foarte bine la Digi şi voi rămâne aici! Dacă aş fi avut o discuţie cu Gigi Becali să preiau FCSB, acest post ar fi fost primul care ar fi ştiut” – Ilie Dumitrescu
  • 10.000 de euro este salariul pe care i-l plătește Gigi Becali lui MM Stoica pentru postul de manager general la FCSB, dublul contractului semnat de acesta cu Telekom Sport
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik