News

Mihai Neşu, conferinţă de suflet: „Sunt mai fericit decât înainte de accident!”

26.08.2019 | 13:07
Mihai Nesu conferinta de suflet Sunt mai fericit decat inainte de accident

Pe 10 mai 2011, o accidentare teribilă a pus capăt carierei lui Mihai Neșu. Se întâmpla în Olanda, chiar la antrenamentul echipei sale de la acea vreme FC Utrecht, iar diagnosticul a fost unul de-a dreptul cumplit: fractură de vertebră cervicală. Au trecut opt ani de atunci, perioadă în care fostul fotbalist a ales să-și îndrepte tot mai mult atenția spre divinitate.

Discurs emoționant al lui Mihai Neșu

Recent, Mihai a fost invitat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova și, chiar dacă nu a putut lua parte fizic la eveniment, a ținut, totuși, să le vorbească celor prezenți, prin intermediul Skype. „Îmi pare bine să ne vedem și rău că nu am putut ajunge acolo. Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie”, și-a început Mihai Neșu emoționantul discurs, rememorând apoi toate provocările de care a avut parte odată cu accidentarea din 2011.

Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit”.

Mihai Neșu le-a vorbit prin Skype tinerilor din Iași. Sursa foto: libertatea.ro
Mihai Neșu le-a vorbit prin Skype tinerilor din Iași. Sursa foto: libertatea.ro

„Sunt mai fericit decât înainte de accident”

Totodată, fostul fotbalist a mărturisit că în ciuda suferinței provocate de accidentul care l-a lăsat paralizat, se consideră fericit și extrem de norocos, mai ales că această tragedie i-a adus o mai mare apropiere de Dumnezeu.

Din suferința mea Dumnezeu a făcut ceva foarte bun, dar fără multă participare a mea. Singura mea voință era să caut ce e de folos pentru sufletul meu. L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat. Viața mea s-a transformat din ceva care putea însemna, cum zic unii, tragedie, blestem, într-o viață binecuvântată. Pot să zic că acum sunt mai fericit decât înainte de accident! Pe lumea asta suntem de folos doar când încercăm să facem voia lui Dumnezeu”, le-a mai spus Mihai Neșu tinerilor din Iași.