Sport
notix pixel id

Mihai Neșu, declarație neașteptată la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist!”

Mihai Neșu a avut o declarație neașteptată, la mai bine de zece ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat.
06.11.2021 | 23:58
Mihai Nesu declaratie neasteptata la mai bine de 10 ani de la accidentul care la lasat paralizat Daca mas mai naste acum nu mas mai face fotbalist
Mihai Neșu, declarație neașteptată la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist!”
ADVERTISEMENT

Pe 10 mai 2011, pe când evolua pentru Utrecht, Mihai Neșu a suferit o fractură a unei vertebre într-un duel pentru minge, cu un coleg, petrecut la ultimul antrenament dinaintea vacanței. În urma evenimentului tragic, Mihai Neșu a rămas în scaunul cu rotile.

Mihai Neșu, declarație neașteptată, la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat

În mod neașteptat, Mihai Neșu a declarat faptul că, dacă s-ar mai naște o dată, nu s-a mai face fotbalist.

ADVERTISEMENT

„Viața mea e mult mai fericită și împinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal.

Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.

ADVERTISEMENT

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare.

Nici nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos! Văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, deși ele erau foarte mari.

ADVERTISEMENT

Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos.

Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înteleg de ce mai traiesc, ce mai am de făcut”, a declarat Mihai Neșu, într-un interviu pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu: „Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui!”

Totodată, fostul fotbalist a rememorat accidentul care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

„La un duel m-am ciocnit cu un coleg. Amândoi urmăream mingea. Eu am făcut o alunecare, el era în alergare. Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui și s-a creat o lovitură tare care mi-a secționat puțin măduva spinării și am rămas instantaneu paralizat.

ADVERTISEMENT

Am stat o lună în spital, apoi șase luni la centrul de recuperare și, când m-am întors acasă, am încercat să îmi reiau viața normală. Șansa a fost că după un an am ajuns în America, unde am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri.

După ce m-am accidentat, am avut o liniște că nu o să mai joc fotbal. Cariera de fotbalist e și foarte stresantă, și nu am simțit lipsa carierei de fotbalist. Dar, îmi doream să fiu din nou sănătos și nu înțelegeam de ce nu fac progresele dorite. La un moment dat, m-am oprit să mai fac terapie, și din cauza asta am ajuns și la terapie intensivă”, a mai spus Mihai Neșu.

În prezent, prin intermediul fundației sale, Mihai Neșu construiește, la Oradea, un centru pentru ajutorarea copiilor și tinerilor cu dizabilități neuromotorii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT