Sport

Mihai Neșu, declarație neașteptată la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist!”

Mihai Neșu a avut o declarație neașteptată, la mai bine de zece ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat.
06.11.2021 | 23:58
Mihai Nesu declaratie neasteptata la mai bine de 10 ani de la accidentul care la lasat paralizat Daca mas mai naste acum nu mas mai face fotbalist
Mihai Neșu, declarație neașteptată la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist!”
ADVERTISEMENT

Pe 10 mai 2011, pe când evolua pentru Utrecht, Mihai Neșu a suferit o fractură a unei vertebre într-un duel pentru minge, cu un coleg, petrecut la ultimul antrenament dinaintea vacanței. În urma evenimentului tragic, Mihai Neșu a rămas în scaunul cu rotile.

Mihai Neșu, declarație neașteptată, la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat

În mod neașteptat, Mihai Neșu a declarat faptul că, dacă s-ar mai naște o dată, nu s-a mai face fotbalist.

ADVERTISEMENT

„Viața mea e mult mai fericită și împinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal.

Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.

ADVERTISEMENT

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare.

Nici nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos! Văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, deși ele erau foarte mari.

ADVERTISEMENT

Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos.

Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înteleg de ce mai traiesc, ce mai am de făcut”, a declarat Mihai Neșu, într-un interviu pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu: „Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui!”

Totodată, fostul fotbalist a rememorat accidentul care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

„La un duel m-am ciocnit cu un coleg. Amândoi urmăream mingea. Eu am făcut o alunecare, el era în alergare. Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui și s-a creat o lovitură tare care mi-a secționat puțin măduva spinării și am rămas instantaneu paralizat.

Am stat o lună în spital, apoi șase luni la centrul de recuperare și, când m-am întors acasă, am încercat să îmi reiau viața normală. Șansa a fost că după un an am ajuns în America, unde am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri.

După ce m-am accidentat, am avut o liniște că nu o să mai joc fotbal. Cariera de fotbalist e și foarte stresantă, și nu am simțit lipsa carierei de fotbalist. Dar, îmi doream să fiu din nou sănătos și nu înțelegeam de ce nu fac progresele dorite. La un moment dat, m-am oprit să mai fac terapie, și din cauza asta am ajuns și la terapie intensivă”, a mai spus Mihai Neșu.

În prezent, prin intermediul fundației sale, Mihai Neșu construiește, la Oradea, un centru pentru ajutorarea copiilor și tinerilor cu dizabilități neuromotorii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde