News

Mihai Neșu, în doliu. A murit un membru important al fundației sale: ”Ne privește acum de sus”

07.07.2020 | 12:10
Mihai Nesu in doliu A murit un membru important al fundatiei sale Ne priveste acum de sus
ADVERTISEMENT

Un membru foarte important al Fundației Mihai Neșu a murit în cursul zilei de luni, 7 iulie, după ce cu doar câteva ore înainte intrase în comă. Vasile Bâlc era un tânăr terapeut în vârstă de 28 de ani care se lupta cu o boală nemiloasă din iarna anului trecut.

Originar din Carei, județul Satu-Mare, tânărul fusese diagnosticat cu leucemie și aștepta să facă transplantul de măduvă într-o clinică din Austria, dar din păcate nu a mai apucat. Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de colegii acestuia din fundație, în mediul online.

ADVERTISEMENT

„Vasile cutezătorul, creativul, colegul și prietenul nostru, Vasile cel plin de viață, care era mereu atât de dornic cunoască lumea, călătorească, Vasile cel sensibil, așa cum l-am cunoscut noi, cu multă dragoste pentru copii, Vasile ne privește acum de sus, din înălțimi, vede de-acolo locuri pe care nu a apucat le vadă”, au scris colegii din Fundația Mihai Neșu pe pagina de Facebook.

Un membru al Fundației Mihai Neșu a murit de leucemie

Vasile e un suflet frumos, aşa l-am cunoscut, un om vesel, darnic, puternic, care a vrut să lupte până în ultima clipă pentru viaţă. Ne-a dat o lecţie de viaţă.

ADVERTISEMENT

Ştim că de acolo de sus va fi cu noi, cu toţi cei ai fundaţiei, cu toţi cei dragi ai lui, în toate locurile în care a fost şi pe care ar mai fi vrut să le vadă”, au completat membrii fundației înființate de fostul fotbalist Mihai Neșu.

Familia, dar și colegii din fundație încercau să strângă suma uriașă de bani necesară pentru transplantul de măduvă. Potrivit e bihoreanul.ro, Vasile Bâlc avea strânși 45.000 de euro din totalul de 150.000 care i-ar fi trebuit pentru intervenția chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Tânărul terapeut făcuse doar patru ședințe de chimioterapie. Din păcate, la începutul acestei luni Vasile Bâlc a fost diagnosticat și cu pneumonie, totul din cauza imunității scăzute cu care se confrunta din cauza bolii cu care fusese confirmat în urmă cu un an.

Vasile Bâlc s-a înscris în anul 2014 la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport din Oradea unde a studiat programul de Kinetoterapie şi motricitate specială. Un an mai târziu tânărul avea să se angajeze în cadrul Fundației Mihai Neșu unde a tratat zeci de copii cu dizabilităţi, dar din păcate pentru el nu a putut face nimic.

ADVERTISEMENT

Specializat în Therasuit Therapy şi în hidroterapie, membrul fundației a fost surprins de multe ori în imagini ajutând copiii veniți la tratamente la centrul condus de Mihai Neșu.

 

ADVERTISEMENT