Fotbal intern

Mihai Neşu, interviu emoţionant. “Un sentiment greu de explicat!” Video

20.08.2018 | 17:23
Mihai Neşu a vorbit într-un interviu despre prietenia în viaţă şi pe teren

Mihai Neşu a acordat un interviu emoţionant pentru site-ul eusunt12.roîn care a vorbit despre prietenia pe care a legat-o cu foştii săi coechipieri de la Steaua şi susţine că George Ogăraru şi Florin Lovin sunt cei doi foşti fotbalişti de la gruparea “roş-albastră” care i-au rămas alături în cele mai dificile momente.

Miţă de la Bere Gratis şi Bogdan Stelea, fostul portar al echipei naţionale a României, l-au luat la întrebări pe Mihai Neşu, iar fostul fotbalist al FCSB-ului a dezvăluit cum a reuşit gruparea “roş-albastră” să aibă succes în perioada uefantastică.

Mihai Neşu, interviu emoţionant despre prietenia din fotbal

Ce înseamnă prietenia pentru tine?

– Prietenia pentru mine înseamnă să fii alături de cei pe care îi consideri prieteni în orice situaţie. Atunci când te vezi cu el, deşi nu te-ai mai văzut de mult, să fie ca şi cum nu au trecut nici cinci minute de la ultima întâlnire. Este un sentiment greu de explicat, dar asta înseamnă. Să ai pe cineva la care poţi să apelezi ori de câte ori ai nevoie şi să fii mereu bucuros.

Cât de mult te-au ajutat pe tine prietenii?

– Foarte mult, în special în perioada în care m-am accidentat. Fără ei nu ştiu unde aş fi fost în acest moment.

Şi la fotbal?

– Cred că prietenia dintre jucători este cheia succesului la o echipă de fotbal.

Aveaţi această prietenie şi în perioada când aţi făcut acea performanţă remarcabilă cu Steaua?

– Eram foarte buni prieteni, ne întâlneam aproape săptămânal la o masă, în oraş. Cred că a jucat un rol deosebit această relaţie dintre noi la performanţele pe care le-am avut, drept dovadă că şi acum am rămas prieteni.

CITEŞTE ŞI: 

  • Dinamo, din nou sub influenţa lui Giovani Becali. Întâlnire de taină cu Bratu şi Dănciulescu. Foto
  • Olimpiu Moruţan, poza din copilărie de un milion de like-uri. A cerut autograf unui căpitan al Stelei

Cine a fost cel mai bun prieten al tău de pe teren?

– E greu! Am mai mulţi prieteni. De la Steaua i-aş nominaliza pe Florin Lovin şi George Ogăraru, dar am şi de la juniori foarte mulţi prieteni.

Soţia l-a părăsit după 12 ani de relaţie

Mihai Neşu se află în scaun cu rotile după ce s-a accidentat grav la un antrenament susţinut în perioada când evolua pentru FC Utrecht, în 2011, când fostul internaţional român avea 28 de ani. Acesta nu a fost singurul moment dificil prin care a trecut Mihai Neşu. Fostul fotbalist a fost părăsit de soţia sa, Maria, după 12 ani de relaţie, iar apoi a urmat o perioadă cumplită în care a trebuit să înveţe să mişte degetele.

Părinţii lui au murit în 2014

În 2014 a primit o dublă lovitură: mama sa, Monica, a murit în aprilie, iar după şase luni a îcetat din viaţă şi tatăl lui, Mircea. Cancerul i-a furat ambii părinţi, iar dacă mama lui a luptat până în ultima clipă, tatăl lui a pierdut bătălia cu boala, după ce a luat cantitatea mare de pastile pentru a se sinucide şi a ajuns la spital, în stare critică, unde a încetat din viaţă.

Mihai Neşu a reuşit să depăşească acele momente, după ce a deschis un centru de recuperare şi recreere pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii. „Centrul se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani, funcționează în regim caritabil şi are capacitatea de 45 de locuri, cu un program de 10 şedinţe de kinetoterapie/ terapie ocupaţională pe lună pentru fiecare copil”, se arată într-o postare a fundaţiei pe o rețea de socializare.