Fotbal international

Mihai Neşu, mesaj emoţionant pentru Utrecht, fostul lui club! Patronul olandezilor, în lacrimi. Video

02.07.2020 | 11:57
Mihai Nesu mesaj emotionant pentru Utrecht fostul lui club Patronul olandezilor in lacrimi Video
Mihai Neşu, mesaj emoţionant pentru Utrecht, fostul lui club! Patronul olandezilor, în lacrimi. Video
ADVERTISEMENT

Utrecht, echipa pentru care Mihai Neşu a jucat timp de patru sezoane, a sărbătorit 50 de ani de la înființare, iar fostul fotbalist român i-a transmis felicitări: ”Sunt fericit că am făcut parte puțin din istoria lui Utrecht”.

Jurnaliștii olandezi și-au adus aminte de Mihai Neșu, care a evoluat la Utrecht în perioada 2008-2012. Fox Sports, post de televiziune, i-a arătat patronului clubului ce a transmis fostul jucător. Lui Frans van Seumeren, patronul echipei, i-au dat lacrimile.

ADVERTISEMENT

Felicitări pentru această sărbătoare, sunt foarte fericit că am făcut parte puțin din istoria lui Utrecht”, a transmis Mihai Neșu. Fostul jucător al olandezilor purta tricoul aniversar al echipei, cu numele său pe spate.

Patronul lui Utrecht, emoţionat de mesajul lui Mihai Neşu

De asemenea, românul i-a mulțumit patronului deoarece ”a ajutat clubul într-o perioadă foarte dificilă”. Totodată, le-a mai spus ”Să aveți o istorie cât mai lungă, cu multe visuri împlinite și fericire. Salutări din România”.

ADVERTISEMENT

Patronul lui FC Utrecht a achiziționat clubul în 2008, iar Mihai Neșu a fost unul dintre primii jucători aduși de el la echipă, în luna august.

Când s-a accidentat grav Neșu?

În anul 2011, pe stadionul Galgenwaard a început tragedia lui Neșu. Pe 10 mai, fostul fotbalist s-a ciocnit de Alje Schut la un antrenament și a rămas paralizat.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu a bifat 86 de meciuri pentru FC Utrecht și a reușit să înscrie de două ori. După acea ciocnire, cariera lui s-a terminat, dar legătura cu clubul olandez niciodată.

Transferul lui Neșu de la FCSB la echipa olandeză a fost unul reușit. Timp de trei sezoane la rând a fost ales în primii trei fotbaliști ai echipei: locul 3 în 2008-2009, poziția a doua în 2009-2010 (primul loc a fost ocupat de Dries Mertens, actualul star al lui Napoli) și pe ultima treaptă a podiumului în 2010-2011.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Utrecht

Echipa olandeză a apărut pe 1 iulie 1970. Culorile clubului sunt, la fel ca ale lui Dinamo, roșu și alb. Utrecht are în palmares un titlu de campioană, câștigat în sezonul  1957-1958 și trei Cupe ale Olandei (1985, 2003 și 2004).

În sezonul 2019-2020, Utrecht  a terminat pe locul 6, cu 41 de puncte. După pandemia de coronavirus în campionatuul Olandei, la fel ca și în cel al Franței nu s-a mai jucat niciun meci.

ADVERTISEMENT
Tags: