Fotbal intern

Mihai Neşu revine în fotbal! La ce echipă va activa, alături de Ogăraru

06.08.2018 | 17:47
Mihai Nesu revine in fotbal La ce echipa va activa alaturi de Ogararu

Mihai Neşu revine în fotbal! Alături de el va fi şi fostul său coleg de la FCSB, George Ogăraru.

Cei doi foşti fotbalişti vor avea posturi în conducerea unui club din eşalonul secund din România. Luceafărul Oradea i-a cooptat pe Neşu şi Ogăraru, urmând ca director tehnic să fie George Ogăraru, iar Mihai Neşu preşedintele clubului, anunţă GSP.RO.

Mihai Neşu revine în fotbal!

George Ogăraru, în vârstă de 38 de ani, a obţinut licenţa PRO în această vară, după ce a absolvit cursurile Şcolii de Antrenori şi oficial antrena şi echipe. Îi va fi director tehnic lui Cristian Lupuţ, antrenorul celor de la Luceafărul Oradea. Încă de când a obţinut dreptul de a profesa în domeniu, Ogăraru a anunţat că îşi doreşte foarte mult să revină acasă: “Din vară probabil mă voi întoarce în ţară, îmi doresc să aduc cu mine tot ceea ce am învăţat în străinătate şi să pun în practică aici. Trebuie să analizez foarte bine toate propunerile care vor veni şi sunt deschis, bineînţeles, şi pentru Liga 1”, a declarat George Ogăraru după absolvirea Şcolii de Antrenori.

Neşu a mai activat în fotbal

După ce a fost forţat să renunţe la fotbal din cauza unei accidentări grave la un antrenament al echipei din Olanda, Utrecht, Mihai Neşu a mai lucrat în fotbal. Acesta a fost analist video la Universitatea Cluj, însă nu a stat pentru prea mult timp acolo. În 2015, pe vremea când echipa era antrenată de George Ogăraru, Neşu a activat la echipa din Cluj, însă după ce acesta a plecat, nici Neşu nu a mai dorit să rămână.

George Ogăraru, la antrenamentele juniorilor celor de la Ajax Amsterdam, alături de unul dintre colaboratorii săi
George Ogăraru, la antrenamentele juniorilor celor de la Ajax Amsterdam

George Ogăraru a obţinut licenţa PRO odată cu Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB, vicecampioana României.  Printre cursanţii care de acum deţin Licenţa Pro și au fost colegi cu Nicolae Dică şi Ogăraru se mai numără Aurel Ţicleanu, Adrian Mihalcea, Cristian Petre, Cristian Ţermure,  Alexandru Popovici, Diego Longo şi Florin Cernat. Fostul fundaş a antrenat la juniorii lui Ajax Amsterdam, iar recent a devenit membru pe viaţă al clubului olandez: “Am fost invitat special de AFC Ajax la meciul Ajax-PEC Zwolle pentru a primi titlul de membru pe viaţă în cadrul clubului! Este acel moment în care te simţi atât de apreciat încât nu înţelegi de ce. Şi totuşi Ajax Amsterdam, acest club extraordinar, m-a primit aici ca pe propriul copil, mi-a oferit o educaţie fotbalistică de nepreţuit şi m-a educat ca antrenor după metodele lor de succes. Veşnic Ajax! Altijdt Ajacied!”, a scris George Ogăraru. Pe parcursul carierei de jucător, George Ogăraru a evoluat pentru mai multe echipe precum FCSB, CSM Şcolar Reşiţa, Oţelul Galaţi, AFC Ajax şi FC Sion. În luna iulie a anului 2012, fostul internaţional român şi-a pus ghetele în cui, reunând la cariera de fotbalist.

Clubul Luceafărul Oradea a jucat în prima etapă din Liga 2 Casa Pariurilor, împotriva celor de la Energeticianul, în deplasare. Viitoarea echipă a lui George Ogăraru şi Mihai Neşu a pierdut în runda inaugurală din campionat cu scorul de 4-1.