Sporturi

Mihai Nistor va alerga la Semimaratonul Bucureştiului!

Singurul pugilist român la JO Rio 2016, Mihai Nistor va alerga pe 14 mai la Bucharest Half Marathon pentru o cauză umanitară. Ultimul boxer care l-a invins pe Anthony Joshua (proaspătul campion...
10.05.2017 | 18:15
Mihai Nistor va alerga la Semimaratonul Bucurestiului

Singurul pugilist român la JO Rio 2016, Mihai Nistor va alerga pe 14 mai la Bucharest Half Marathon pentru o cauză umanitară. Ultimul boxer care l-a invins pe Anthony Joshua (proaspătul campion mondial în versiunile WBA, IBF şi WBO) spriijină asociaţia Touched Romania, care ajută mamele şi copiii în dificultate, victime ale violenţei domestice şi abuzului să rămână împreună.

Nistor speră ca prin puterea exemplului personal să îi convingă pe cei puternici să îşi descare energia doar în cadru organizat în sala de sport. Motivat de vizita la sediul asociaţiei caritabile şi de întâlnirea cu copiii şi mamele, Nistor se antrenează din greu şi face zilnic minimum 10 kilometri/1 oră de alergare pentru primul său semimaraton.

“Sper să rezist până la final deoarece este pentru o cauză nobilă. În opinia mea, toţi sportivii de performanţă ar trebui să contribuie la ajutorarea persoanelor nevoiaşe. Personal, am avut mereu sprijinul familiei în carieră şi tocmai de aceea ştiu cât de important e să îi aproape pe cei dragi. Orice bănuţ este binevenit pentru mamele şi copiii cu probleme, aşa ca vă încurajez să îi ajutaţi, fiecare după posibilităţi”, a precizat cel mai valoros boxer amator român al ultimilor ani.

Aici puteţi dona bani pentru a-l sprijini în demersul său pe campionul mondial la box.

https://touchedromania.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=4065

“Centura de Aur”, primele meciuri în 2017

Nistor va întra în aceste zile în ring, pentru primele sale meciuri oficiale în 2017, cu ocazia ediţiei 42 a Centurii de Aur  “Nicolae Linca”. “La categoria grea este foarte important să ai meciuri oficiale, să mai incasezi pumni din când în când, aşadar Centura de Aur pică la fix pentru Mihai în perspectiva Campionatului European din vară”, a punctat antrenorul federal Valentin Vrânceanu.

Câştigător şi la ediţia anterioară, campionul mondial AIBA din 2015 va încrucişa vineri mănuşile în semifinale cu italianul Frederico Mario la categoria +91 kilograme. “Îmi era dor de un meci pe bune, nu doar de antrenamente la sac şi sparring-uri. Abia aştept să intru în ring, mai ales că voi fi susţinut de prieteni şi familie”, a precizat Mihai Nistor.

Programul Centura de Aur “Nicolae Linca”:

Miercuri, Sala Sporturilor Iaşi, ora 16.30 festivitate deschidere, apoi meciuri:

51kg feminin: Mc Naul Carely (Irlanda) – Chata Hanna (Ucraina)

60kg feminin: Harringston Kellie (Irlanda) – Okhrei Ganna (Ucraina)

64 kg masculin: Ciobanu Nicuşor (România) – Orozco Ojeda (Spania)

64 kg masculin: Gavriliuc Vlad (Moldova) – Fodor Milan (Ungaria)

64 kg masculin: Consenza Donato (Italia) – Cojocaru Norbert (România)

75 kg masculin: Miron Vlad (România) – Cupelim Artur (Moldova)

81 kg masculin: Zatusevschi Andrei (Moldova) – Camacho Fernandez (Spania)

81 kg masculin: Mirza Vitalie (România) – Perugino Giuseppe (Italia)

81 kg masculin:  Ward Joseph (Irlanda) – Zaritschi Evgheni (Moldova)

Competiţia se desfăşoară până sâmbătă (ziua finalelor).