Life

Mihai Petre și Elwira de la Asia Express s-au luptat să recupereze 30.000 de euro. Cum a vrut să îi păcălească o firmă de construcții

Mihai Petre și Elwira de la Asia Express au fost la un pas să piardă aproape 30.000 de euro. Au fost nevoiți să meargă în instanță pentru a recupera banii.
17.10.2021 | 14:10
Mihai Petre si Elwira de la Asia Express sau luptat sa recupereze 30000 de euro Cum a vrut sa ii pacaleasca o firma de constructii
ADVERTISEMENT

Mihai și Elwira Petre au trecut printr-o situație extrem de neplăcută.

Au vrut să-și construiască o casă, dar au fost la un pas să rămână fără aproape 30.000 de euro.

Cei doi concurenți de la Asia Express s-au luptat aproape doi ani de zile pentru a-și recupera banii plătiți pentru construcție.

ADVERTISEMENT

Mihai Petre și Elwira de la Asia Express s-au luptat să recupereze 30.000 de euro. Cum a vrut să îi păcălească o firmă de construcții

Mihai și Elwira au cumpărat un teren în Corbeanca în urmă cu mai mulți ani. Își doreau să construiască o casă, așa că în anul 2018 au făcut un contract cu o firmă de construcții, potrivit Wowbiz.ro.

Reprezentanții firmei s-au angajat ca într-un an lucrarea să fie gata, iar cei doi concurenți  de la Asia Express trebuiau să plătească 86.275 de euro. Așa cum este firesc, aceștia au dau pentru început un avans în valoare de 29.700 de euro (131.600 lei).

ADVERTISEMENT

Muncitorii au apărut imediat și s-au apucat de treabă. Sau așa au crezut soții Petre. După ce au săpat o groapă pentru fundație au dispărut. Șeful firmei de construcții i-a asigurat că nu este nicio problemă și lucrările vor fi reluate, lucru care  nu s-a întâmplat mai multe luni.

După cât timp au reușit să-și recupereze banii

Văzând că nu rezolvă nimic cu vorba bună, Mihai și Elwira Petre au notificat mai întâi firma, dar fără niciun rezultat. Nu au reușit să recupereze niciun ban, așa că au decis să se adreseze instanței.

ADVERTISEMENT

Cei doi doreau să recupereze suma de bani și penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere. În plus au cerut ca firma respectivă să achite și suma necesară pentru astuparea gropii.

După 9 luni, soții Petre au câștigat. Totuși, instanța a decis ca aceștia să primească doar cei 131.000 de lei trecuți inițial în contract.

ADVERTISEMENT

Problemele au continuat însă, pentru că respectiva firmă nu le-a înapoiat niciun ban. În această situație, cei doi concurenți de la Asia Express au angajat un executor judecătoresc și au deschis încă o acțiune în instanță.

După alte trei luni au primit permisiunea de a trece la executarea silită a bunurilor firmei respective.

ADVERTISEMENT
Tags: