Sport

Mihai Pintilii, pârât oficial la Comisia de Disciplină. Când se decide posibilia suspendare a antrenorului FCSB. Update

Mihai Pintilii riscă să nu poată sta pe bancă la primele meciuri ale FCSB din 2023. Comisia de Disciplină a deschis o anchetă împotriva sa.
20.01.2023 | 18:58
Mihai Pintilii parat oficial la Comisia de Disciplina Cand se decide posibilia suspendare a antrenorului FCSB Update
Mihai Pintilii riscă să urmărească din tribună primele întâlniri ale FCSB-ului din 2023, după ce la Comisia de Disciplină a ajuns o reclamație împotriva sa. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-01-2023
17:05

Comisia De Disciplină s-a sezizat împotriva lui Mihai Pintilii

Lucian Burchel nu a dat înapoi iar Comisia de Disciplină a FRF s-au autosesizat în cazul lui Mihai Pintilii, iar tehnicianul FCSB ar putea fi suspendat pentru că nu deține licență nici pentru a fi secund și nu are nici măcar carnet de antrenor.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF anchetează cazul Pintilii
Comisia de Disciplină și Etică a FRF anchetează cazul Pintilii

O decizie finală va fi luată pe data de 23 ianuarie, la o zi distanță după meciul vicecampioanei României de la Hermannstadt.

Vicecampioana României a plecat în cantonamentul din Antalya doar cu Pintilii, lăsându-l acasă pe Leo Strizu, tehnicianul angajat în acte pentru că are licența PRO, dar acest lucru a stârnit o serie de reacții acide.

Mihai Pintilii ar putea fi suspendat pentru primele partide ale FCSB-ului din 2023

Faptul că FCSB a ales să meargă pe mâna lui Mihai Pintilii, deși acesta nu deține licență pentru a antrena echipa, ar putea să-i aducă fostului mijlocaș o suspendare importantă, iar clubul s-ar putea alege cu o amendă.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, directorul Școlii de Antrenori, Lucian Burchel, a făcut o sesizare pe adresa Comisiei de Disicplină în care cere pedepsirea lui Pintilii și a clubului ”roș-albastru”, după ce toată pregătirea din Turcia a fost condusă de fostul fotbalist, deși acest lucru este neregulamentar.

Situații similare au existat și cu alți antrenori din SuperLiga care nu au dreptul să conducă o echipă, dar o fac sub acoperirea unei alte funcții. Marius Croitoru, Ilie Poenaru și Andrei Prepeliță, pe care tot Școala de Antrenori i-a dus în fața Comisiei de Disciplină, au fost suspendați câte 4 etape.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Mihai Pintilii va primi o penalizare similară, el nu va putea sta pe banca tehnică la partidele de campionat cu FC Hermannstadt, Farul Constanța, CFR Cluj și FC Voluntari.

Cine va sta pe bancă la meciul cu FC Hermannstadt

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a avut un discurs agresiv la adresa Federației Române de Fotbal și a Școlii de Antrenori din cauza faptului că timpul pentru obținerea licenței PRO este mult prea mare și a dezvăluit că Mihai Pintilii va rămâne la FCSB. Răspunsul a venit imediat din partea lui Răzvan Burleanu, care l-a amenințat pe patronul ”roș-albaștrilor” că o să ajungă în fața comisiilor.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că FRF va lua măsuri dure împotriva antrenorilor care nu și-au obținut licențele, deoarece consideră că e o lipsă de respect față de tehnicienii care au muncit pentru a avea acest statut.

Fostul internațional Gabi Balint s-a declarat confuz în privința strategiei puse în aplicare de FCSB, mărturisind că situația putea fi evitată dacă l-ar fi luat și pe Leo Strizu în cantonamentul din Antalya.

ADVERTISEMENT

FCSB va juca primul meci oficial din 2023 pe terenul lui FC Hermannstadt, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20:45. FANATIK a aflat că la partida din etapa a 22-a din SuperLiga, pe banca ”roș-albaștrilor” se va afla Leo Strizu, în timp ce Mihai Pintilii va îndeplini funcția de delegat la fel ca până acum.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,32 este cota pentru „2 solist sau nu marchează ambele echipe” la meciul FC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT