Sport

Mihai Pintilii despre „Dan Nistor la FCSB”: „Cînd Steaua îți dă dublu sau mai mult, e normal să vrei transferul. Dar a plecat trenul din gara lui!”

10.11.2018 | 23:10
Mihai Pintilii despre Dan Nistor la FCSB Cind Steaua iti da dublu sau mai mult e normal sa vrei transferul Dar a plecat trenul din gara lui

Mihai Pintilii, liderul din vestiarul FCSB, a discutat cu FANATIK.RO înainte de Dinamo-FCSB și despre ultra-mediatizatul transfer al lui Dan Nistor la echipa lui Gigi Becali.

Fiind nașul lui Dan Nistor, Pintilii știe foarte bine toate culisele unui transfer care „a ars” Dinamo pe interior, cum acuza Florin Bratu. Mihai Pintilii spune că Nistor și-ar fi dorit să vină la roș-albaștri, dar Ionuț Negoiță nu i-a dat drumul. Cu siguranță șefului de la Rin i-a fost foarte frică de reacția fanilor dinamoviști, care l-au și amenințat, astfel că a refuzat milionul de euro plus Qaka pe care i-l propunea Gigi Becali pentru Dan Nistor.

Mihai Pintilii despre „Dan Nistor la FCSB”: „Am avut două-trei discuții cu Gigi Becali. Nistor dorea, dar Dinamo nu i-a dat drumul”

Câte discuții ai avut cu Gigi Becali în ultima vreme?

– Doar cele înainte de meci, nimic deosebit, când vine să mai discute cu noi, să ne încurajeze. Au mai fost vreo două-trei când m-a sunat să mă întrebe de finul Nistor. Dar doar discuții despre Nistor cum e el ca și om, ca și caracter. Nimic despre fotbal.

Și crezi că finul Dan Nistor a greșit că nu a venit la FCSB?

– Părerea mea? Au greșit cei de la Dinamo că nu i-au dat drumul.

Mihai Pintilii: „Dinamo nu și-ar permite să mă oferteze!”

El dorea să vină?

– Eu zic că da. Cine nu ar vrea să vină la un asemenea salariu, sincer, acum? Mai ales în România!

Tu te-ai duce la Dinamo dacă ți-ar da mai mult decât aici?

– Nu, pentru că Dinamo nu și-ar permite să mă oferteze. Eu sunt la cel mai bun club din România unde se plătesc cele mai mari salarii. E foarte greu să facă cineva concurență cu Steaua la bani. Aici e problema, de asta e diferența aceasta între mine și Nistor.

Mihai Pintilii spune că Gigi Becali l-a întrebat despre Dan Nistor și că acesta îi oferea finului său „dublu sau chiar mai mult” pentru a se transfera la FCSB
Mihai Pintilii spune că Gigi Becali l-a întrebat despre Dan Nistor și că acesta îi oferea finului său „dublu sau chiar mai mult” pentru a se transfera la FCSB

„Steaua îi dădea lui Nistor dublu sau poate mai mult, dar acum a plecat trenul din gara lui și nu a urcat…”

Dar nu ai încercat să-l ajuți cu transferul?

– Ce să fac eu mai mult? Dacă Dinamo i-ar fi oferit câtuși de puțin cât îi oferea Steaua, Nistor, săracul, probabil nu se mai gândea la transfer. Ar fi zis „NU!” din prima. Dar având salariul pe care îl are la Dinamo și Gigi Becali, Steaua, oferindu-i dublu sau poate mai mult cu tot cu prima de instalare, era normal să te gîndești, ca și el, la un transfer.

S-a scris mult despre Dan Nistor la FCSB acum câteva luni, dar lucrurile par să se fi liniștit cu el…

– Dan are 30, 31 de ani. Deja la el e ultimul tren. Are un copil și e normal să se gândească și el la viitorul lui… Acum, dacă nu s-a făcut… A trecut… A plecat trenul din gara lui Nistor și el nu s-a urcat…

Dan Nistor a refuzat să se antreneze după ce Gigi Becali l-a ofertat. Antrenorul său, Florin Bratu, a dezvăluit totul înainte de a fi demis
Dan Nistor a refuzat să se antreneze după ce Gigi Becali l-a ofertat. Antrenorul său, Florin Bratu, a dezvăluit totul înainte de a fi demis

„Dacă Nistor nu ar fi în formă, Dinamo ar fi în locul Voluntariului”

Ți-e frică de finul Nistor la derby-ul de duminică?

– Da. Eu am zis-o tot timpul că Nistor este singurul jucător care face diferența la Dinamo. Dacă Nistor nu ar fi în formă, eu cred că Dinamo ar fi în locul Voluntariului!

La ce reclamă îi faci, FCSB chiar avea nevoie de el…

– Dan Nistor ține Dinamo la ora actuală unde e. El încearcă să-i ducă în play-off. Dacă el nu e în formă, va fi foarte greu pentru Dinamo să ajungă în primele șase!

În prima parte a interviului exclusiv pe care Mihai Pintilii l-a acordat pentru FANATIK.RO, mijlocașul de 34 de ani a vorbit despre derby-ul Dinamo – FCSB, considerând, printre altele, că echipa sa are 80 la sută șanse să câștige meciul.

De asemenea, Pintilii nu s-a arătat foarte impresionat de venirea lui Rednic la Dinamo, considerând că acesta își va arăta măiestria abia după pauza de iarnă. Vezi aici toate declarațiile extrem de interesante ale lui Mihai Pintilii.