Sport

Mihai Pintilii, întâlnire decisivă cu Mihai Stoichiță și Edi Iordănescu. De ce ar vrea să plece de la FCSB. Exclusiv

Mihai Pintilii ar putea pleca după șase ani de la FCSB. Actualul delegat al roș-albaștrilor este dorit de Edi Iordănescu în staff-ul naționalei și are un motiv bine întemeiat pentru care să accepte oferta FRF.
29.01.2022 | 16:15
Mihai Pintilii intalnire decisiva cu Mihai Stoichita si Edi Iordanescu De ce ar vrea sa plece de la FCSB Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii (37 de ani) a fost fotbalistul lui FCSB în două perioade, 2012-2014 și 2016-2020. De doi ani de zile, fostul mijlocaș este antrenor secund în staff-ul roș-albaștrilor, dar, din cauza lipsei licenței, figurează ca delegat.

Pintilii s-ar putea despărți însă de gruparea vicecampioană, fostul internațional fiind dorit la echipa națională a României în staff-ul lui Edi Iordănescu. FANATIK a aflat în exclusivitate că Mihai Pintilii se va întâlni săptămâna viitoare cu noul selecționer și cu directorul tehnic Mihai Stoichiță, care vor încerca să îl convingă să accepte oferta FRF.

ADVERTISEMENT

Ce îi promite Mihai Stoichiță lui Mihai Pintilii pentru a accepta oferta de a fi secundul lui Edi Iordănescu la echipa națională

Din informațiile noastre, Stoichiță i-a promis lui Pintilii că îl va ajuta să obțină mai repede licența PRO, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor selecționeri Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Rădoi și Mutu au început cursurile pentru licența PRO în toamna lui 2019, exact când ambii erau în plină activitate la Federația Română de Fotbal. Fostul căpitan al FCSB-ului era selecționer la naționala de seniori, în timp ce „briliantul” conducea reprezentativa U21.

ADVERTISEMENT

Un an și jumătate mai târziu, la început de 2021, cei doi selecționeri de la acea vreme au luat licența PRO, cu fiind cursanții cu cele mai mari note. Mirel Rădoi a obținut 9,60, cu doar o sutime mai mult decât Adi Mutu.

Conducerea FCSB-ului nu vrea să se despartă însă de Mihai Pintilii, iar oficialii vicecampioanei face tot posibilul să îl convingă să rămână în staff-ul lui Toni Petrea. Cu toate acestea, decizia finală îi va aparține în totalitate fostului „închizător”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, despre Mihai Pintilii: „E ca băiatul meu”

Vestea că Mihai Pintilii este dorit în staff-ul „tricolor” al lui Edi Iordănescu l-a luat prin surprindere pe Mihai Stoica. Managerul general al roș-albaștrilor a lăsat să se înțeleagă că și-ar fi dorit ca cineva de la FRF să îl caute înainte de a îl oferta pe delegatul lui FCSB.

„Ar fi o mare lovitură, e ca băiatul meu. Pe el îl dorește Edi. Știe foarte bine că e pregătit pentru a fi principal într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat. Pe mine m-ar durea mult să plece, aș fi foarte dezamăgit, dar asta ar fi.

ADVERTISEMENT

El e foarte important în orice staff, Edi nu l-ar vrea dacă nu l-ar ști bine. Eu n-am vorbit cu Edi. Când a fost ideea mea să-l luăm pe Nae, l-am sunat pe Oli, l-am cerut pe Nae pentru două săptămâni.

Acum, pe mine nu m-a sunat nimeni, nu m-a căutat nimeni, înțeleg că discuțiile se poartă de câteva zile, dar asta e. Așa mi s-ar fi părut normal, dar asta e.

Nu se termină antrenorii secunzi la Pintilii, dar merg mai departe, nu mă mai interesează, ce o fi o fi. Nu are licență, e cursant momentan”, a declarat Mihai Stoica la Telekom Sport.

  • 43 de selecții și 1 gol are Mihai Pintilii la echipa națională a României

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,80 este cota pentru „nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT