Fotbal intern

Mihai Pintilii, interviu exclusiv despre Dinamo – FCSB. „80 la sută șanse”

09.11.2018 | 21:04
Mihai Pintilii interviu exclusiv despre Dinamo  FCSB 80 la suta sanse

Mihai Pintilii a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO despre derby-ul Dinamo – FCSB de duminică, 11 noiembrie, ora 21:00. Liderul vestiarului roș-albaștrilor, accidentat de mai mult timp, a vorbit despre cum vede el întâlnirea considerată Derby de România.

Mihai Pintilii consideră că echipa sa are 80 la sută șanse să câștige acest meci, deși există cutuma că într-un derby se poate întâmpla orice. Căpitanul din teren al FCSB, care zilele următoare abia începe alergările și speră să revină la începutul lui 2019, are un discurs tranșant și apropo de venirea lui Mircea Rednic pe banca adversarilor. „Pinti” crede că abia după pauza de iarnă se va vedea mâna de antrenor a „Puriului”, nicidecum în acest moment!

Mihai Pintilii, interviu exclusiv despre Dinamo – FCSB. „Mi-aș dori Dinamo în play-off, dar e greu pentru ei”

Cum se vede derby-ul cu Dinamo, de pe margine?

– Nici nu știu cum să-i mai zic la meciul acesta. Nu vedeți situația în care e Dinamo, terenul care e pe Național Arena? Eu cred că vom câștiga pentru că suntem echipa mai bună, echipa cu prima șansă. Avem 80 la sută șanse, apreciez eu, să batem Dinamo! Chiar dacă este un derby și, cum se spune, într-un astfel de meci se poate întâmpla orice.

E bine sau e rău pentru voi că Mircea Rednic s-a întors la Dinamo?

– Sincer, am mai spus-o și o repet. Eu mi-aș dori Dinamo în play-off, dar va fi foarte greu pentru ei să reușească treaba asta. Mi-aș dori Dinamo în play-off și pentru că prefer să joc cu ei aici, la București, decât să fac o deplasare pe la Botoșani sau la Iași. Depinde doar de Dinamo.

„Îi prindem în degringoladă și trebuie să profităm”

Păi dacă-i bateți, îi împingeți și mai tare în play-out…

– Să știi că nu depinde doar de meciul acesta. Dinamo are meciuri foarte grele în afara celui cu Steaua. Chiar dacă ne bat pe noi, le va fi foarte greu să intre în play-off. Nu contează că ei ne bat acum și apoi, mamă, vor câștiga tot! Nu! Ei trebuie să câștige toate meciurile până în iarnă. Dar nu e vorba de ei, aici e vorba de noi. Iar noi trebuie să câștigăm.

Mihai Pintilii este adevăratul căpitan al roș-albaștrilor, chiar dacă nu mai poartă banderola. Va lipsi în Dinamo - FCSB
Mihai Pintilii este adevăratul căpitan al roș-albaștrilor, chiar dacă nu mai poartă banderola. Va lipsi în Dinamo – FCSB

Ce s-a schimbat față de meciul tur, când a fost 3-3?

– Atunci am avut și ghinion. Am condus de trei ori, am fost niște greșeli și ne-au egalat de fiecare dată. Sper să nu le mai facem acum și să batem, pentru că este chiar momentul potrivit.

De ce crezi asta?

– Îi prindem în degringoladă și trebuie să profităm. Noi cât de cât jucăm și adunăm puncte. Chiar dacă nu avem un joc foarte strălucit, important este că adunăm puncte meci de meci.

„Ca să se vadă mâna lui Mircea Rednic, Dinamo trebuia să câștige cele patru meciuri. Așa…”

Nu mi-ai răspuns despre Rednic. E bine, e rău? A avut timp să sudeze echipa?

– Nu cred că are nicio importanță că a venit Rednic. Păi dacă se întâmpla ce spui tu, bătea în toate meciurile, alea trei de campionat și meciul de Cupă și atunci spuneam „Da, domnule, uite a venit Rednic… E mâna lui Rednic” Așa… Mircea Rednic nu are ce să facă până în iarnă când o să fie vorba despre o pregătire, de cantonamente, o să aducă jucători și o să aibă timp să-i antreneze. Deci până atunci nu are nicio relevanță ce face Rednic la Dinamo…

Mircea Rednic este neînvins pe banca lui Dinamo în Derby de România cu FCSB: 3 victorii și 7 egaluri
Mircea Rednic este neînvins pe banca lui Dinamo în Derby de România cu FCSB: 3 victorii și 7 egaluri

Care sunt cele două minusuri ale FCSB înainte de derby-ul cu Dinamo

Care ar fi minusurile FCSB-ului în derby?

– Absențele din cauza accidentărilor și terenul de pe Național Arena. Astea sunt cele două probleme ale noastre. Eu spun de jucătorii accidentați care erau titulari de drept. Acum, cine intră în locul lor trebuie să-și dea viața pe teren, să-și câștige locul de titular și să batem Dinamo. Eu așa aș face dacă aș fi apt de joc. Așa mi se pare normal să fie rezultatul! Să batem Dinamo fără mari emoții!

  • 34 de ani a împlinit Mihai Pintilii pe 9 noiembrie, a doua zi după ce a sărbătorit și onomastica de Sf. Mihail
  • 30 iunie 2020 este data la care expiră contractul lui Pintilii cu roș-albaștrii, când mijlocașul vrea să renunțe la cariera de jucător și să urce la birou