Fotbal intern

Mihai Pintilii, noul antrenor secund al lui Bogdan Argeş Vintilă! Mijlocaşul FCSB şi-a încheiat cariera de fotbalist. EXCLUSIV

08.01.2020 | 23:57
Mihai Pintilii noul antrenor secund al lui Bogdan Arges Vintila Mijlocasul FCSB sia incheiat cariera de fotbalist EXCLUSIV
Mihai Pintilii, noul antrenor secund al lui Bogdan Argeş Vintilă! Mijlocaşul FCSB a pus ghetele în cui în această iarnă. EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria recentă a FCSB-ului s-a retras. FANATIK a scris imediat după meciul cu Universitatea Craiova din finalul anului 2019, câştigat de roş-albaştri cu 2-0 că mijlocaşul în vârstă de 35 de ani vrea să “pună ghetele în cui”. Pintilii este noul secund al lui Bogdan Argeş Vintilă. 


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2.07 este cota pentru „Ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!


ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii, noul antrenor secund al lui Bogdan Argeş Vintilă!

“Pinti” a ales ce urmează să facă în perioada următoare şi va fi antrenorul secund al lui Bogdan Argeş Vintilă la FCSB. Mihai Stoica a declarat că fotbalistul are un loc asigurat în club după ce se retrage şi are de ales între o funcţie tehnică (antrenor secund) şi una administrativă (director sportiv).

FANATIK a aflat că Mihai Pintilii a decis să înceapă meseria de antrenor secund, iar primele şedinţe de pregătire în calitate de asistent al lui Vintilă la FCSB le va efectua în cantonamentul echipei din Marbella.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii a fost la reunirea echipei de pe 7 ianuarie, însă nu a mai efectuat niciun antrenament alături de echipă. Astfel, mijlocaşul în vârstă de 35 de ani a pus capăt carierei de fotbalist, una presărată cu multe accidentări.

Gigi Becali declara încă din septembrie că îl face antrenor: “Îl ţinem în staff, că nu avem secund”

În urmă cu un an, Mihai Pintilii a declarat într-un interviu pentru FANATIK că nu este tentat de o carieră în antrenorat, însă pare a se fi răzgândit. Fostul căpitan al FCSB-ului a declarat: „E prea mare stresul și nu îmi place meseria de antrenor”

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat de Mihai Pintilii a fost pe data de 22 septembrie 2019, FCSB – CFR Cluj 0-0. Atunci, mijlocaşul a rezistat 45 de minute pe teren, fiind înlocuit înainte de pauză din cauza unei accidentări. La finalul acelei confruntări, Gigi Becali a declarat că fotbalistul va deveni noul “secund” al echipei:

“I-am spus lui Pintilii că e ultimul meci la care vreau să mă ajute. Revine Nedelcu, oricum. Nu vedeți că s-a lovit iar? Îl ținem în staff, că nu avem secund”, a spus Gigi Becali după remiza cu CFR Cluj din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii, 4 trofee la FCSB

Patru luni mai târziu, Mihai Pintilii se pregăteşte să debuteze în noua meserie la FCSB, cea de antrenor secund. În prima parte a campionatului, “secundul” lui Vintilă a fost Marcel Abăluţă, care cel mai probabil va rămâne în staff după trecerea lui Pinti pe banca tehnică.

Mihai Pintilii a semnat cu FCSB pentru prima dată în 2012 şi a reuşit să câştige două titluri de campion al României sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf. El l-a urmat pe antrenor în Arabia Saudită la Al Hilal, echipă alături de care a jucat finala Ligii Campionilor Asiei.

Mijlocaşul a revenit la echipa roş-albastră în 2016, dar accidentările nu i-au dat pace în ultimele două sezoane. Contractul de jucător al lui Mihai Pintilii cu FCSB ar fi expirat în vara acestui an, însă a renunţat mai devreme la activitatea sportivă.

  • 35 de ani are Mihai Pintilii
  • 4 trofee a câştigat Pintilii cu FCSB
ADVERTISEMENT