Fotbal intern

FCSB a cerut amânare! Când îşi află Pintilii pedeapsa

Mihai Pintilii a fost eliminat de Ovidiu Haţegan în derby-ul cu CFR Cluj.
Autori: Iuliana Spirache, Silviu Ghering | 21.03.2018 | 15:39
FCSB a cerut amânare! Când îşi află Pintilii pedeapsa

Update. Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) s-a întrunit miercuri, 21 martie. Deşi trebuia să se judece cazul lui Mihai Pintilii, jucător care a văzut cartonaşul roşu în minutul 72 al meciului cu CFR Cluj, oficialii formaţiei FCSB au solicitat amânarea, iar Comisia a stabilit un nou termen pentru data de 28 martie.

Se pare că FCSB a făcut o astfel solifictare deoarece Mihai Pintilii este convocat la echipa naţională a României pentru meciurile amicale cu Israel şi Suedia, iar mijlocaşul nu se putea apăra. Astfel, căpitanul FCSB-ului se va prezenta în faţa Comisiei de Disciplină din cadrul FRF pe 28 martie pentru a-şi afla pedeapsa.


În minutul 72 al meciului CFR Cluj – FCSB din Gruia, etapa trecută, Mihai Pintilii a văzut „roşu” direct la o intrare undeva pe la mijlocul terenului, asupra lui Ovidiu Hoban. Căpitanul „roş-albaştrilor” a ratat mingea şi l-a lovit pe adversar în tibie, dar nu cu talpa, s-a văzut clar că a încercat să evite contactul şi şi-a tras piciorul, dar arbitrul Ovidiu Haţegan n-a ezitat nicio clipă şi l-a eliminat.

Lui Pintilii parcă nu i-a venit să creadă în primul moment că e „roşu” direct, s-a format imediat un meleu cu coechipierii săi încercând să-l înduplece pe Haţegan de duritatea excesivă a deciziei sale, dar totul, evident, a fost inutil pentu că nu s-a născut încă arbitrul care să revină, oricât de aberantă ar fi decizia. Şi oricum în cazul de faţă aberant nu era, ci doar exagerat, culoarea cartonaşului trebuind să fie, după părerea unor specialişti în arbitraj, precum Ion Crăciunescu de exemplu, doar galben, nu roşu.

Mihai Pintilii, sprijinit de coechipieri la Comisia de Disciplină

Mihai Pintilii a mai avut „necazuri” cu arbitrul Ovidiu Haţegan, de altfel şi-a „permis” să-l critice după meci, aşa cum v-a informat FANATIK.RO, citiţi amănuntele AICI. Acum faptul e consumat, meciul s-a încheiat la egalitate, în ciuda mai multor greşeli comise de arbitrul Ovidiu Haţegan, ceea ce urmează îi îngrijorează pe „roş-albaştri”. Adică suspendarea pe care o va primi „căpitanul” echipei, jucător vital în angrenajul gândit de antrenorul Nicolae Dică. Aşa că mai mulţi coechipieri vor să-l sprijine la Comisia de Disciplină pentru că ei consideră exagerată eliminarea sa.

Haţegan l-a cam „încondeiat” în raportul de arbitraj

Mihai Pintilii are la activ, de fapt, mai bine spus, la pasiv, 9 cartonaşe galbene şi unul roşu în sezonul 2017-2018, eliminarea venind din meciul tur cu Sporting Lisabona în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Este ştiut ca un jucător destul de dur, este recidivist, aşa că membrii Comisiei de Disciplină ar cam avea motive să-l ţină pe tuşă mai multe etape. Mai ales că în raportul de joc arbitrul Ovidiu Haţegan l-a cam încondeiat, deşi nu a fost Pintilii cel mai „rău” de pe teren în Gruia.

Slabe speranţe de „îndurare” cu tot ajutorul coechipierilor

Aşa cum i-au sărit coechipierii în ajutor pe teren, cei doi Tănase, Cristi şi Florin, Momcilovic sau Budescu erau în „prima linie”, tot aşa vor să „facă scut” în jurul lui şi la Comisia de Disciplină. Nu mai puţin de 5 dintre jucătorii roş-albaştri s-au hotărât să meargă la judecata „căpitanului”, chiar dacă astfel îşi sacrifică una dintre puţinele zile libere de care beneficiază. Fiind „roşu” direct şi ţinând cont de raportul de arbitraj, în care, aşa cum am mai spus, Ovidiu Haţegan a scris „la greu” împotriva sa, este greu de crezut că Pintilii va scăpa cu mai puţin de 3-4 etape de suspendare, indiferent de câţi coechipieri vor merge să-l sprijine în faţa „călăilor” din Comisia de Disciplină.

„Din punctul meu de vedere, e roşu! Dacă nu aveam apărătoare, era şi mai rău” – Ovidiu Hoban

„Eu zic că nu a fost eliminare la mine. Am văzut că nu mai ating mingea şi mi-am tras piciorul. Dar domnul Haţegan a vrut să echilibreze jocul. Pe unde m-a prins ori m-a eliminat, ori mi-a dat galben la primul fault ca să mă liniştească” – Mihai Pintilii

„Viciere de rezultat! Unde te trezeşti, eşti în junglă, îţi baţi joc de oameni? Dar Dumnezeu le rezolvă pe toate, pentru că el nu suportă hoţia. Nu ţi-e frică de Dumnezeu pentru asemenea nenorocire? De aia nu vrea CFR arbitri străini. Pentru că au fost prieteni la cataramă cu câţiva arbitri! Nu se poate să nu joci nimic şi să câştigi! Cât să mai fie Haţegan?!” – Gigi Becali

9 cartonaşe galbene şi 2 roşii a luat Mihai Pintilii în meciurile din toate competiţiile în sezonul 2017-2018

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!