Fotbal intern

Mihai Pintilii, cod roșu! „Cred că am ruptură!” Cât lipsește căpitanul FCSB

03.03.2019 | 21:41
Mihai Pintilii cod rosu Cred ca am ruptura Cat lipseste capitanul FCSB

Cu patru minute înainte de încheierea primei reprize a partidei Voluntari – FCSB, 2-2, Mihai Pintilii a făcut o alunecare în margine, undeva spre tribuna a doua. Când s-a ridicat, căpitanul oaspeților a pus imediat mâna la coapsa stângă, a mers doi-trei metri, apoi s-a așezat pe gazon și a cerut schimbare. Veștile sunt rele pentru liderul roș-albaștrilor, FANATIK având informații despre perioada de absență a acestuia.

Mihai Pintilii va lipsi o lună de la FCSB după accidentarea de la Voluntari. „Cred că am ruptură!”

Astfel, omul care dirijează tot jocul echipei lui Mihai Teja va lipsi cel puțin o lună de pe gazon. Va rata minim trei meciuri ale roș-albaștrilor în play-off, dar și debutul echipei naționale în preliminariile pentru Europeanul de anul viitor. Selecționerul Cosmin Contra a fost la partida de la Voluntari și a fost extrem de necăjit că l-a pierdut pe Pintilii pentru dubla cu Suedia și Insulele Feroe de la finalul lunii martie, 23 și 26 martie.

Lucrurile nu arătau deloc bine pentru Pintilii din momentul în care s-a îndreptat spre banca de rezerve. A fost așteptat cu îngrijorare de toți cei aflați acolo, care așteptau să vadă reacția căpitanului. „Cred că am ruptură. Îmi pare rău!”, au fost cuvintele pe care „Pinti” le-a spus celor din staff. Apoi a luat-o încet spre vestiare, alături de un membru al staff-ului medical.

Mihai Pintilii va lipsi o lună de la FCSB după accidentarea de la Voluntari
Mihai Pintilii a părăsit terenul înainte de finalul primei reprize și a plecat direct la vestiare

După ultima accidentare, Mihai Pintilii a stat aproape jumătate de an

Mihai Pintilii abia revenise pe gazon după accidentarea din luna septembrie, suferită la un meci al echipei naționale, 0-0 cu Muntenegru la Ploiești. A stat pe bară aproape jumătate de an, el începând antrenamentele cu echipa abia la începutul acestui an. „Nu vreau să risc nimic. Terenurile sunt înghețate, vremea nu este prea bună, așa că abia în februarie cred că voi reveni pe teren. Am o  vârstă și nu pot risca nimic!”, spunea Mihai pentru FANATIK într-un interviu realizat chiar de ziua lui, pe 9 noiembrie 2018.

Așa cum anticipa și Pintilii, abia în februarie a revenit pe teren. Iar totul a fost calculat „la centimă” pentru căpitanul FCSB: a jucat 45 de minute cu Hermannstadt, 70 la Chiajna și 80 cu Craiova. Acum a venit accidentarea de la Voluntari, cod roșu pentru Mihai Teja și staff-ul său. Dacă totul decurge bine, Pintilii va reveni pe teren undeva în etapa a 4-a sau a 5-a a play-off-ului. Ultima, a cincea, disputată în week-end-ul 13-14 aprilie, programează derby-ul CFR- FCSB, la Cluj!

  • 34 de ani a împlinit Mihai Pintilii pe 9 noiembrie 2018, el debutând în Liga 1 abia la 24 de ani, pentru Internațional Curtea de Argeș
  • 15.000 de euro pe lună este contractul căpitanului la FCSB, el prelungind până în vara lui 2020