Fotbal intern

Mihai Popa, eroul Astrei în semifinala cu Dinamo, nu e la prima ispravă. A mai apărat două penalty-uri pe când juca la Rapid

12.05.2021 | 09:19
Mihai Popa eroul Astrei in semifinala cu Dinamo nu e la prima isprava A mai aparat doua penaltyuri pe cand juca la Rapid
Portarul Mihai Popa, eroul Astrei în semifinala de Cupa României cu Dinamo, nu e la prima ispravă de a apăra două penalty-uri, el reușind o performanță asemănătoare în sezonul precedent pe când evolua la Rapid, în Liga 2. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Portarul Mihai Popa, eroul Astrei în semifinala de Cupa României cu Dinamo, nu e la prima ispravă de a apăra două penalty-uri, el reușind o performanță asemănătoare în sezonul precedent pe când evolua la Rapid, în Liga 2.

Tânărul de 20 de ani a reușit să-i pareze două lovituri de la 11 metri lui Andreas Mihaiu și i-a calificat pe giurgiuveni în marea finală.

ADVERTISEMENT

Și toate acestea după ce a luat un gol antologic în minutul 89 de la Andrei Radu. Asta arată că puștiul are tărie de caracter și a trecut imediat peste greșeala comisă.

Erou în meciul Dinamo – Astra, Mihai Popa a mai scos două penalty-uri acum 10 luni

Ajuns printre titular după accidentarea lui David Lazard, Mihai Popa a salvat-o pe Astra Giurgiu în semifinala cu Dinamo datorită inspirației pe care a avut-o la loviturile de departajare, iar la declarații a arătat multă maturitate.

ADVERTISEMENT

”Nu am știut neapărat cum bate fiecare. La final, m-am îmbrățișat cu Dani Coman, el are multă încredere în mine și îi mulțumesc pentru asta, m-a felicitat”, a declarat Mihai Popa.

”Această finală înseamnă extrem de mult. Un sezon foarte greu, încă luptăm pentru salvarea de retrogradare, dar și finala este foarte importantă. Rușinea o spălăm în campionat. Trebuie să câștigăm cele trei meciuri rămase, acolo sunt finalele”, a spus Popa la finalul jocului cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Popa, penalty-uri apărate și eliminare când era la Rapid

La întâlnirea cu Dinamo, Astra a fost la un pas de eliminare. Andreas Mihaiu a avut calificarea ”câinilor” în ghetă, dar Mihai Popa i-a parat șutul de la loviturile de departajare. Arbitrul Cătălin Popa a dictat repetarea execuției după ce tușierul i-a semnalizat că portarul Astrei a ieșit de pe linia porții. Popa a fost inspirat și la al doilea șut al lui Mihaiu și a ținut-o pe Astra în viață.

Doar că goal-keeperul giurgiuvenilor nu este la prima ispravă de acest gen. În urmă cu fix luni, pe 11 iulie, Mihai Popa apăra două penalty-uri într-un Petrolul – Rapid din play-off-ul din Liga 2. Pe atunci în poarta giuleștenilor, Popa a scos execuția de la 11 metri a lui Sergiu Arnăutu, dar arbitrul a dictat repetare și i-a acordat cartonaș galben pentru că a ieșit de pe linia porții.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Marinescu a trecut la punctul cu var, a schimbat colțul, dar Popa a parat din nou. Însă, din nou a ieșit de pe linia porții și arbitrul a dictat o nouă repetare. Mai mult, portarul Mihai Popa a primit și al doilea galben și a fost eliminat.

Jucătorii Astrei visează la trofeu

La finalul întâlnirii din Ștefan cel Mare, președintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, l-a felicitat pe Mihai Popa, despre care a spus că putea să mai apere încă șapte penalty-uri, dacă s-ar mai fi repetat de șapte ori lovitura de la 11 metri.

Astra s-a calificat în finala Cupei României pentru a patra oară în istorie și jucătorii giurgiuveni au prins curaj. Deși sunt într-o situație critică în Liga 1, fotbaliștii lui Ionuț Badea le-au pus gând rău celor de la Universitatea Craiova.

Finala Cupei României se va disputa în data de 22 mai, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Adversarul Astrei se va decide dintre Universitatea Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În prima manșă U Craiova s-a impus cu 3-0 și este practic calificată în finala de la Ploiești.

ADVERTISEMENT