Life

Mihai Priescu intervine în scandalul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican, după ce s-a ajuns la Tribunal: ”Sunt orgolii de ambele părți”

Astăzi, 8 noiembrie 2022, are loc o nouă înfățișare în instanță în procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Cele două se judecă pentru o melodie.
08.11.2022 | 17:00
Mihai Priescu intervine in scandalul dintre Olguta Berbec si Niculina Stoican dupa ce sa ajuns la Tribunal Sunt orgolii de ambele parti
Mihai Priescu a comentat conflictul dintre nașa lui, Olguța Berbec, și Niculina Stoican. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT
10-11-2022
18:17

Decizia a fost amânată

Tribunalul București a amânat din nou decizia în procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. 

Este ziua marelui proces dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Ultima înfățișare în instanță, în dosarul în care Niculina este acuzată că a furat o melodie de-ale Olguței, a avut loc pe 14 iunie, însă atunci judecătorii din București au decis amânarea pentru ziua de azi, 8 noiembrie 2022. FANATIK este cu ochii pe decizia pe care o va da instanța și, din clipă în clipă vă vom spune care este hotărârea magistraților.

Zi importantă pentru Niculina Stoican și Olguța Berbec. Finul Olguței a vorbit pentru prima oară despre procesul dintre cele două

Finul Olguței Berbec, Mihai Priescu, a comentat acest proces răsunător din lumea muzicii populare românești. Acesta consideră că nașa sa de cununie este mai puțin orgolioasă decât Niculina Stoican și că situația ar fi putut fi clarificată în alt mod.

ADVERTISEMENT

Nașa de botez a fiului Vlăduței Lupău a acuzat-o pe vedeta muzicii tradiționale oltenești că i-a furat o melodie. Despre această speță a avut ceva de zis, contactat de FANATIK, și finul Olguței.

Acesta nu a vrut să se bage până acum în acest scandal, însă e de părere că Olguța are dreptate. „Olguța Berbec e nașa mea, prietena mea. Pe mine nu mă interesează ce zice lumea. Fiecare e cu părerea lui. Știu că ele se judecă pentru o melodie. Ce să zic? Orgoliile sunt mari”, a declarat Priescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Sunt orgolii mai mari din partea Niculinei”

Întrebat dacă vreuna din cele două este mai orgolioasă, Priescu a spus că Niculina este cea care nu a lăsat de la ea. „Sunt orgolii de ambele părți, dar cred că sunt orgolii mai mari din partea Niculinei. Ea tot insistă foarte mult că folclorul trebuie luat de la unul la altul, că trebuie dus mai departe. Dacă ascultați piesa, chiar seamănă. Melodia Olguței este din gama nouă a folclorului, nu e o piesă veche. Puteau să se înțeleagă, dar asta e”, a mai spus Priescu.

Melodia pentru care Olguța Berbec a dat-o în judecată pe Niculina Stoican este „Dragoste veche și nouă”, o piesă cu destul de mare priză la publicul iubitor de folclor. Piesa Niculinei, despre care Olguța susține că este un plagiat, se numește „Iar mi-e dor de Mehedinți”.

ADVERTISEMENT

Olguța Berbec a produs melodia în anul 2014, cu ajutorul compozitorului Aurel Blândea. În 2015, folclorista și-a înregistrat cântecul la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. 6 ani mai târziu,

Olguța Berbec susține că Niculina a recunoscut că melodia scoasă de ea seamănă cu piesa ei

Niculina Stoican a imprimat o melodie cu aceeași linie melodică, iar platforma YouTube a cerut ca una din cele două să renunțe la piesa ei. Având în vedere orgoliile despre care a vorbit și finul Olguței, cele două a fost nevoite să își rezolve problema în instanță.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Tribunalul București au amânat de mai multe ori cauza până acum. Pe acest subiect magistrații s-au întrunit pe 14 iunie, dar și pe 19 septembrie, de fiecare dată cu același rezultat: amânare. Dosarul a fost înregistrat la secția a IV-a civilă din cadrul instituției.

Olguța a comentat în luna iunie, pentru FANATIK, situația în care se află. „Am fost chemate amândouă în instanță pentru a ni se lua o opinie. Atât. A fost un soi de interviu. Nu a fost sub jurământ. Avocatul îmi explicase că va fi ceva relaxat. Ea a auzit ce am spus eu, eu am auzit ce a spus ea.

Când a fost întrebată de judecător dacă este de acord că linia melodică a piesei ei seamănă cu a mea lansată în 2015, ea a recunoscut și a spus da. Pentru mine nici nu mai contează altceva”, ne-a zis acum câteva luni Olguța.

 

ADVERTISEMENT
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun...
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București. "Mult sau puţin?"
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se...
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se repetă acum într-un alt caz de dopaj
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Nu există, dar face bani. 10.000 de euro, lunar, pe Instagram
Nu există, dar face bani. 10.000 de euro, lunar, pe Instagram
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta...
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta acestora
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română