Fotbal intern

Mihai Roman, optimist în ciuda faptului că problemele la inimă persistă: “Mă voi întoarce!”. Exclusiv

18.10.2020 | 18:04
Mihai Roman optimist in ciuda faptului ca problemele la inima persista Ma voi intoarce Exclusiv
Mihai Roman, carieră încheiată din cauza problemelor cardiace? Atacantul speră la un miracol. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Roman trece printr-o situație foarte delicată. Atacantului Universității Craiova i-au fost descoperite probleme cardiace în luna februarie, chiar înainte de startul campionatului. Din informațiile FANATIK, specialiștii i-au interzis lui Roman să mai joace fotbal după ce atacantul a consultat unul dintre cei mai buni doctori din lume, la o clinică din Padova.


UPDATE, 18 octombrie, ora 18:12. Mihai Roman a vorbit pentru FANATIK despre problemele la inimă cu care se confruntă: “În acest moment eu aștept un test negativ, un test care să îmi permită să mă pot întoarce la antrenamente. Și o să mă întorc.

ADVERTISEMENT

Sunt optimist că totul va fi bine. Fac investigații suplimentare și nu am de gând să renunț. Sper să primesc ok-ul și să revin la antrenamentele cu echipa. Îmi lipsesc, vă dați seama”, a spus Roman pentru FANATIK.


Investigațiile la clinica din Italia, care au fost efectuate în vară nu au ieșit foarte bine. Italienii i-au transmis lui Mihai Roman că ar fi bine să renunțe la fotbal, însă apropiații fotbalistului ne-au spus că nici nu se pune problema.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman speră să revină cât mai repede pe teren și nu ia în calcul să se retragă. El dorește să facă investigații suplimentare în speranța că se va putea întoarce pe teren. Însă, deocamdată, medicii italieni i-au recomandat să nu revină pe teren pentru că oricând s-ar putea întâmpla ceva neprevăzut.

Mihai Roman, carieră încheiată din cauza problemelor cardiace? Calvarul a început în februarie

Calvarul fotbalistului a început în luna februarie din acest an. Mihai Roman a efectuat la capacitate maximă cantonamentul de iarnă din Antalya, însă înaintea meciului cu Gaz Metan din prima etapă i s-au descoperit extrasistole:

ADVERTISEMENT

“Este adevărat că mi s-au descoperit nişte extrasistole. Vă daţi seama, sper să nu fie nimic serios. Poate că este ceva asemănător cu ceea ce a avut Ţucudean, dar aştept rezultatele analizelor.

Nu mă antrenez în acest moment, doar stau şi aştept. Cu Ţucudean nu am vorbit pentru că nici eu nu ştiu prea multe. Aştept şi sper să pot reveni pe teren cât mai repede”, a spus Roman în februarie pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a amânat investigațiile timp de 4 luni

În luna martie, Mihai Roman s-a programat la unul dintre cei mai buni medici cardiologi din lume, la o clinică din Padova. Însă, pandemia de coronavirus a dat zborurile peste cap și din cauza situației dezastruoase din Italia, a trebuit să amâne investigațiile până în iulie:

“Trebuia să plec în luna martie, doar că atunci s-a anulat zborul din cauza pandemiei. Și nici la clinică nu aveam cum să ajung pentru că a fost o situație gravă în zonă. Așa că am avut o amânare până acum.

Plec la Milano, o să îmi fac un test COVID-19, pentru că au nevoie la clinică. Am ținut să merg la Padova pentru că voi fi consultat cu unul dintre cei mai buni cardiologi din lume. Și el îmi va putea spune dacă pot să revin pe teren, iar dacă va fi ceva în neregulă, poate să îmi spună ce este de făcut pe mai departe.

Eu sper să fie totul bine și să pot să revin la antrenamente. Nu am simțit niciodată nimic, dar eu de la începutul anului nu am făcut nicio alergare, nimic. Sper să rezolv miercuri toată această problemă”, a spus Roman în luna iulie pentru FANATIK.

George Țucudean s-a retras din cauza problemelor cardiace

Din păcate pentru fotbalist, apropiații fotbalistului ne-au spus că investigațiile nu au ieșit bine și medicii italieni i-au recomandat că ar fi bine să se retragă din fotbal, pentru că oricând aceste extrasistole ar putea duce la probleme mai grave.

George Țucudean este un caz asemănător, anunțat în exclusivitate de FANATIK. Depistat cu probleme la inimă în anul 2019, Țucudean a suferit o intervenție chirurgicală pentru a i se regla bătăile inimii. Chiar dacă medicii i-au dat undă verde, atacantul nu vrea să riște și se gândește serios la retragerea din activitate.

Atacantul nu și-a mai prelungit contractul cu CFR Cluj și a refuzat oferta lui Cosmin Contra, care îl voia la Dinamo: “Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc. Pentru binele meu şi pentru binele lui Dinamo. Mai bine să trăiască lumea cu ideea «mamă, ce bun a fost Ţucudean acolo», decât să zică «a venit Ţucudean nepregătit, e mort şi nu poate să joace»”, a povestit Țucudean.

  • 28 de ani are Mihai Roman
  • 4 goluri a macat Roman în stagiunea trecută

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – U Craiova: 1,97 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: