Fotbal intern

Mihai Roman și-a anulat zborul spre Italia din cauza epidemiei de coronavirus: ”Azi trebuia să plec la un control la inimă”. EXCLUSIV

24.02.2020 | 16:40
Mihai Roman sia anulat zborul spre Italia din cauza epidemiei de coronavirus Azi trebuia sa plec la un control la inima EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Universitatea Craiova, Mihai Roman, a declarat pentru FANATIK că și-a anulat zborul spre Italia, unde trebuia să meargă să facă niște controale la inimă, din cauza epidemiei de coronavirus.

Mihai Roman și-a anulat zborul spre Italia din cauza epidemiei de coronavirus: ”Deocamdată nu mă antrenez”

”Mă simt bine, dar trebuie să fac niște controale. Chiar azi trebuia să merg în Italia la un control, însă este epidemia asta de coronavirus și ar fi trebuit să stau în carantină. Din păcate nu am putut pleca din cauza asta”, a spus Mihai Roman despre anularea zborului în Italia de teama coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”O să vorbesc cu doctorul meu dacă trebuie să merg în altă parte. În Italia era unul dintre cei mai buni specialiști pe această zonă. Deocamdată nu mă antrenez, trebuie să fiu consultat”, a spus atacantul Universității Craiova pentru FANATIK.

”Voi putea reveni pe teren doar cu aviz de la doctori”

”Dacă voi avea aviz pozitiv de la doctori, mă voi putea întoarce pe terenul de joc. Important este să fiu sănătos și să pot să revin pentru că îmi doresc să joc”, a mai afirmat Mihai Roman pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii februarie, FANATIK a anunțat în exclusivitate că atacantul Universităţii Craiova, Mihai Roman, are probleme cu inima şi riscă să nu mai joace fotbal.

Și Țucudean a avut probleme cu inima

Mihai Roman a făcut la capacitate maximă cantonamentul de iarnă din Turcia, dar înainte de primul meci din 2020 s-a descoperit că are probleme la inimă. Atacantul ar avea nişte extrasistole, bătăi în plus ale inimii, iar pentru a stabili cauza lor a făcut un RMN cardiac.

ADVERTISEMENT

George Ţucudean a suferit în urmă cu un an o ablaţie pentru care să îi regleze bătăile inimii. De altfel, atacantul celor de la CFR Cluj şi-a luat o perioadă de pauză în finalul anului trecut din cauza problemelor cardiace şi a revenit alături de echipă începând cu acest an.

Ce este ablaţia cardiacă?

Ablaţia cardiacă este o intervenţie minim invazivă care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a ţesutului care provoacă tulburările cardiace. Se introduce un cateter printr-o venă până la nivelul inimii unde se cauterizează ţesutul în cauză.

ADVERTISEMENT

Această procedură se poate realiza şi cu ajutorul unui laser. Cicatricea apărută va crea o barieră între ţesutul sănătos şi cel bolnav şi, în mod normal, cordul nu ar mai trebui să fie afectat. Intervenţia durează între 3 şi 6 ore, iar pacientul poate simţi o uşoară arsură când ţesutul este cauterizat.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova câștigă titlul: 6.00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: