Fotbal intern

Mihai Roman, transfer la FCSB! “Hai, dom’ne, faci mişto de mine?!”

17.08.2018 | 20:28
Mihai Roman transfer la FCSB Hai domne faci misto de mine
ADVERTISEMENT

Mihai Roman transfer la FCSB. E ştirea zilei în fotbalul românesc, alături de venirea lui Alexandru Stan la aceeaşi echipă. Totuşi, pare mai surprinzătoare achiziţionarea lui Roman din cauza vârstei (33 de ani are mijlocaşul). Şi în sprijinul acestei afirmaţii vine chiar reacţia acestuia în momentul în care a fost anunţat că va fi transferat la FCSB. Dezvăluirea a fost făcută de partonul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime.  Finanţatorul moldovenilor a povestit cum au decurs negocierile cu Gigi Becali pentru aducerea lui Mihai Roman la FCSB.

“Nu puteam să fac eu prea multe. Îmi pierd căpitanul și unul dintre cei mai buni jucători pe care îi aveam la echipă. N-aveam cum să mă opun, oferta era bună și pentru mine, și pentru jucător. M-a sunat într-o seară: “Bă Valeriule, mie-mi place de băiatul ăsta”. “Bă Gigi, ce să faci cu el?!”. “Mie-mi place, vreau să vorbești cu băiatul să încep să discutăm transferul la Steaua”. Dar nu a fost pentru prima dată când Gigi și l-a dorit. L-a mai vrut și anul trecut, dar nu s-a putut să-l ia. Aia a fost”, a povestit Iftime pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman, transfer la FCSB. Reacţia genială a fotbalistului

Iftime a continuat dezvăluind reacţia pe care a avut-o fotbalistul în momentul în care a auzit că va fi sunat de Becali pentru a se înţelege în privinţa transferului la FCSB. “L-am sunat pe jucător să ne vedem și i-am zis direct: “Mihai, vezi că te sună domnul Becali!”. “Pentru ce?”. “Vrea să te ia la Steaua”. “Hai, domne, faci mișto de mine”. Eu i-am zis că n-aș vrea să plece, dar oferta e foarte bună și pentru el, și pentru noi. Dacă el nu voia să plece, eu eram fericit, îmi rămânea copilul acasă”, a povestit patronul Botoşaniului.

Mihai Roman, transfer la FC Botoşani. Putea să ajungă acum 9 ani la FCSB

Acum nouă ani i-au cerut lui Becali 1 milion de euro pentru Roman!

Mihai Roman a acceptat repede oferta FCSB. Nu e prima oară când Becali îl vrea, după cum a explicat şi Iftime, însă primele negocieri între patronul FCSB şi fotbalistul născut în judeţul Suceava datează din urmă cu nouă ani! Atunci, Roman era debutant în echipa naţională şi juca la FC Braşov. Povesteşte chiar el:  “Am avut șansa extraordinară de a fi chemat de Răzvan Lucescu pe când eram încă la FC Brașov. Iar momentul cel mai intens s-a petrecut la acel 1-1 de la Paris, cu Franța, în 2009. Am intrat bine în meci, am reușit câteva driblinguri în fața lui Evra, am tras, dar Lloris m-a blocat cu greutate. A fost faza care ne putea aduce o victorie imensă și să-mi schimbe cariera. Îmi aduc aminte că, după acea partidă, Gigi Becali a ieșit la TV și a zis că vrea să mă aducă la Steaua. Dar Brașovul a cerut un milion de euro! Am suferit că, după plecarea lui Lucescu de la reprezentativă, am mai fost chemat doar o dată, dar m-am bucurat că am făcut parte din familia tricoloră timp de doi ani și jumătate”, povestea Roman.

ADVERTISEMENT

Povestea fotbalistului este una extrem de interesantă, mai ales că acesta a vrut să se lase de fotbal şi să emigreze în Anglia! Şi nu oricum, ci clandestin, exact ca un contrabandist, ascuns sub un TIR de marfă. Chiar Roman a dezvăluit ce s-a întâmplat şi cum a ajuns în arestul Poliţiei din Belgia, de unde a fost amprentat şi expulzat. Roman s-a apucat serios de fotbal după această peripeţie şi a ajuns la FC Braşov, sub comanda lui Răzvan Lucescu.

Tags: