Sport

Oficial: Universitatea Craiova l-a prezentat pe Basilio Ndong. Transferul fundașului stânga a fost anunțat în exclusivitate de Fanatik. Update exclusiv

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe fundașul Basilio Ndong din Guineea Ecuatorială, transferul fiind anunţat în exclusivitate de FANATIK.
25.01.2023 | 15:08
Oficial Universitatea Craiova la prezentat pe Basilio Ndong Transferul fundasului stanga a fost anuntat in exclusivitate de Fanatik Update exclusiv
Universitatea Craiova a oficializat transferul fundașului stânga Basilio Ndong, venirea acestuia la clubul patronat de Mihai Rotaru fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK. Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT
25-01-2023
13:18

Basilio Ndong, prezentat la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a oficializat transferul fundașului stânga Basilio Ndong, venirea acestuia la clubul patronat de Mihai Rotaru fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK.

”Universitatea Craiova l-a transferat definitiv pe Basilio Ndong de la IK Start, iar acesta va îmbrăca tricoul Științei pentru o perioadă de 3 ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Noul nostru fundaș stânga din Guineea Ecuatorială a fost format de formația Cano Sport în țara natală și a mai evoluat în trecut la echipe precum FC Shkupi, KVC Westerlo și ultima oară la IK Start. El va juca la Știința cu numărul 12”, se arată pe pagina de Facebook a oltenilor.

 

Ndong va trebui să suplinească absența căpitanului Nicușor Bancu, care va lipsi tot restul sezonului după ce a fost operat în urma rupturii de ligamente suferită în toamnă.

Nicușor Bancu s-a operat și se află în proces de recuperare sub îndrumarea lui Alin Burileanu. Internaționalul își dorea să revină cât mai repede în echipă, dar Mihai Rotaru preciza că este de preferat ca oltenii să nu-și asume riscuri. La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI acesta a dezvăluit că înlocuitorul său este deja în Craiova și urmează să fie prezentat în câteva zile.

Mihai Rotaru, detalii despre fundașul stânga care va semna cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a rămas descoperită în banda stângă după accidentarea lui Nicușor Bancu. Însă, cu o săptămână în urmă, Mihai Rotaru anunța un nou transfer: „Dacă rezolvăm și fundașul stânga, pentru că nu avem dublură la Vătăjelu, considerăm că a fost o campanie de transferuri foarte bună”.

ADVERTISEMENT

Ei bine, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, patronul Universității Craiova a dat câteva detalii despre acest transfer dorit de olteni.

„Fundașul stânga este deja în Craiova de două zile. Sperăm ca miercuri să îl anunțăm. Nu pot să vă spun cine. Până când nu sunt toate procedurile făcute, nu avem cum. Nu trebuie să vă supărați. În momentul în care-l vom anunța, va anunța și clubul respectiv”.

ADVERTISEMENT

Este un jucător din afara României, un internațional dintr-o țară africană. Din Africa centrală. A jucat în Europa. Are 24 de ani făcuți în această lună.

Suma? Undeva la 200.000 de euro. Noi zicem că este un jucător foarte-foarte bun”, a spus Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

FANATIK a aflat cine este jucătorul: Basilio Ndong, 27 de selecții la națională!

FANATIK a aflat numele jucătorului. Este vorba despre Basilio Ndong, jucător din Guineea Ecuatorială. Jucătorul a evoluat ultima dată pentru IK Start, din Norvegia.

Are 27 de selecții la prima reprezentativă a țării sale și a fost integralist la Cupa Africii, atât în preliminarii, cât și la turneul final.

ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor spune că aceasta este ultima achiziție din această iarnă. ”Noi am spus încă de la început că ne dorim să întărim aceste trei posturi.

Un jucător care să joace toate cele patru posturi din față în sistemul 4-2-3-1. Și acela este Ișfan. Un fundaș central de picior drept. Și acela este Gjoko (n.r. Zajkov), care este internațional macedonean.

Și un fundaș stânga, pentru că trebuie să acoperim această lipsă a lui Bancu. Noi acolo îl avem doar pe Vătăjelu, pe care, sigur, ne bazăm. Dar ne mai trebuia cineva, pentru că altfel am fi avut o problemă.

Și, acum, doar dacă apare ceva extraordinar, sigur, suntem pregătiți. Ori un mijlocaș central, ori în față, dar stânga-dreapta. Dar suntem supra-dimensionați”.

La Craiova urmează doi fundași centrali croați de viitor

Mihai Rotaru a dezvăluit, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că în curtea Universității se mai află și doi jucători de perspectivă. Ambii veniți din Croația.

”Mai avem la Craiova doi jucători croați, tineri, dar cu niște calități extraordinare. Tineri, ok, 2003 și 2004. Nu-s de echipă de prim-eșalon. Căci știți foarte bine, dacă erau, nici nu puteam să-i luăm.

Dar vorbeam cu cei din staff, cu Eugen Neagoe, că la nivelul lor de vârstă, plus minus un an, noi, în România, nu avem așa ceva. Sunt fundași centrali amândoi, unul de picior stâng, unul de picior drept.

Forță, viteză, educație fotbalistică. Sunt copii pe care ușor-ușor vom începe să ne bazăm. Nu știu dacă din acest sezon, dar din sezonul viitor cu siguranță”, a mai precizat Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT