Fotbal intern

Mihai Rotaru a anunțat transferuri, Papură zice că lotul e „ok”! Ce au făcut jucătorii aduși iarna trecută

09.01.2021 | 12:02
Mihai Rotaru a anuntat transferuri Papura zice ca lotul e ok Ce au facut jucatorii adusi iarna trecuta
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, acționarul Universității Craiova, a anunțat noi transferuri la echipă, însă Corneliu Papură a anunțat că lotul este „ok”. FANATIK vă prezintă o analiză a jucătorilor aduși în Bănie în perioada de mercato a iernii trecute.

Pe 12 ianuarie, Craiova joacă primul meci oficial al anului, cu Sepsi, iar oltenii au mari șanse să nu aibă niciun nume nou până la ora jocului. Singura noutate este Octavian Benga, noul „secund” al lui „Papi”.

ADVERTISEMENT

Dacă FCSB a ales să se pregătească în Antalya, iar bucureștenii au și câteva probleme legate de carantinarea din cauza COVID, Bancu și compania au rămas să se antreneze pe plan local, iar Universitatea a jucat și două amicale cu Chindia lui Emil Săndoi.

Mihai Rotaru a anunțat transferuri, dar Corneliu Papură a anunțat că lotul Universității Craiova este „ok” și echilibrat!

Suporterii „alb-albaștri” și-au pus o singură dorință în noaptea dintre ani: Mihai Rotaru să bage mâna în buzunar și să scoată bani pentru transferul unor jucători care să o ajute pe Universitatea Craiova să câștige titlul după 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Chiar și finanțatorul oltenilor a anunțat că echipa se va întări în această perioadă de transferuri: „O să aducem maximum trei jucători, dar să nu mă întrebați posturile, că nu vi le spun. Îi avem în vizor și am demarat discuțiile. Sunt și din afară, și din țară. Nu vorbim despre jucători aflați sub contract.

Vor fi și jucători care vor pleca, unul sau doi. Noi nu suntem construiți pentru a vinde jucători. Nu ăsta este scopul nostru. Ne gândim că începând din ianuarie vor juca miercuri – duminică și tot așa până în mai. Și atunci e bine să ai un lot supradimensional pentru a putea face față,” a fost declarația lui Rotaru la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, Mihai Rotaru s-a interesat de anumiți jucători, dar niciun nume nu a fost confirmat. Ba mai mult, Craiova a renunțat la Antoni Ivanov. După amicalele cu Chindia Târgoviște, Corneliu Papură a anunțat că suporterii și presa va fi „anunțată” dacă clubul va transfera pe cineva: „Vom vedea dacă vom transfera ceva sau nu. Suntem ok, avem un lot echilibrat! Vă vom ține la curent dacă vom transfera pe cineva.”

 „Dacă am putea împrumuta jucători de la Craiova, oricine, mâine i-aș aduce la Chindia. Oricare este binevenit aici, ce pot spune mai mult decât atât? Dacă U Craiova renunță la vreun jucător, îmi doresc să vină la Chindia, normal. E o atmosferă de profesionalism pe care vrem să o păstrăm.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Bic e titular de drept la Craiova, eu mi-aș fi dorit să rămână la noi, dar a crescut în valoare și a ajuns titular. Amândouă cluburile ar fi câștigate dacă Universitatea ar împrumuta jucători la Chindia,” a declarat Emil Săndoi, fostul mare jucător al Craiovei la Oltenia TV.

Ce au făcut jucătorii aduși în iarna trecută. Dan Nistor a împlinit un an de când a devenit „leu”, dar randamentul a scăzut

În așteptarea eventualelor mutări în tabăra Universității Craiova, FANATIK vă prezintă ce parcurs au avut jucătorii aduși în perioada de mercato a iernii anului 2020. Cel mai răsunător nume adus este cel al lui Dan Nistor, fostul căpitan al lui Dinamo.

Cerut insistent de Victor Pițurcă, Nistor nu a mai apucat să lucreze cu fostul selecționer, deoarece acesta și-a dat demisia la începutul anului trecut. Adus pe 350.000 de euro, experimentatul mijlocaș a arătat dorință de afirmare în tricoul Craiovei, dar randamentul său nu a atins standardul pe care îl avea la rivala oltenilor.

În acest sezon competițional, Nistor este al doilea cel mai folosit jucător din lotul lui Papură, fiind devansat doar de portarul Mirko Pigliacelli, cel care a jucat în toate minutele. 15 meciuri a adunat Dan Nistor, reușind doar două pase decisive.

  • 1470 de minute are Dan Nistor în acest sezon în toate competițiile
  • 31 de partide, 5 goluri și 3 pase decise a strâns fostul căpitan al lui Dinamo în „alb-albastru”
  • 32 de ani are Nistor

Claude Dielna este un alt fotbalist adus de Craiova în iarna anului precedent. Dacă este să ne luăm după statistică, putem spune că a fost o mutare care nu a adus nimic nou. Doar 90 de minute a bifat fundașul, 45 într-un meci cu Mediaș din play-off și 45 în duelul din Cupa României cu Poli Iași. Dielna nu a mai revenit la club după pauza provocată de pandemie.

Gustavo a revenit și el în Bănie la începutul anului 2020. Totuși, „Gusti” a fost adus la începutul lunii martie, liber de contract, după o experiență de doi ani în China. Acesta a bifat primele minute de la revenire la trei luni după ce a semnat contractul, la reluarea sezonului. Nu a jucat prea multe minute și a marcat un singur gol, din penalty, în victoria de la Botoșani, scor 2-0. Ulterior, Gustavo a parăsit-o din nou pe Universitatea, fiind împrumutat la Ajman Club, din Emiratele Arabe Unite, iar clubul a primit câteva sute de mii de euro.

Tânărul Alexandru Popescu a revenit și el în iarna lui 2020 după un împrumut la Academica Clinceni, dar a fost folosit doar în Cupa României, cu Iași, timp de 24 de minute.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 2,05 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT