Fotbal intern

Rotaru i-a mărit clauza lui Băluţă înainte de meciul cu Dinamo

Ediţia tipărită a FANATIK a dezvăluit încă de vinerea trecută, 2 februarie 2017, că înainte de partida cu Dinamo, Mihai Rotaru, patronul echipei CS U Craiova, a decis să îi mărească salariul lui Alex Băluţă, dar şi clauza de reziliere.
05.02.2018 | 17:40
Rotaru ia marit clauza lui Baluta inainte de meciul cu Dinamo

Alex Băluţă a fost unul dintre cei mai curtaţi jucători din pauza de iarnă, căpitanul Craiovei fiind dorit cu insistenţă de Gigi Becali la FCSB. Patronul vicecampionilor era gata să îi ofere 2,5 milioane de euro patronului CS U Mihai Rotaru, iar jucătorului oltean un salariu de 20.000 de euro pe lună. La nevoie, latifundiarul din Pipera era chiar dispus să achite integral clauza de reziliere a lui Băluţă, în valoare de 3 milioane de euro. Dar finanţatorul „roş-albaştrilor” s-a lovit de refuzul fotbalistului oltean, care a explicat motivele ce l-au determinat să nu accepte oferta de la FCSB.

Era un pas înainte transferul meu la FCSB, dar am discutat cu familia şi am ajuns la concluzia că este mai bine să evit unele probleme. Lumea este nebună şi nu se ştie ce se putea întâmpla. Am primit şi zeci de mesaje de la suporteri Craiovei, care mi-au transmis să nu mă duc la FCSB pentru bani. Aşa că am vrut să evit unele lucruri urâte. În trecut, au mai fost fotbalişti de la Craiova care au plecat la rivale şi nu au mai fost niciodată bine primiţi de fani în oraş”, a explicat Alex Băluţă pentru Divizia Locală Craiova.

Rotaru l-a şi s-a „securizat”

După ce a refuzat oferta de la FCSB, dar şi după ce ofertele din străinătate nu s-au concretizat, Mihai Rotaru l-a chemat pe Alex Băluţă la unele discuţii cu privire la viitorul său. Patronul oltenilor i-a mărit „căpitanului” salariul de la 8.000 la 12.000 de euro, dar a ţinut şi să-şi „securizeze” investiţia, aşa că i-a majorat şi clauza de reziliere a contractului! De la 3 la 6 milioane de euro. Totuşi, Mihai Rotaru i-a promis fotbalistului că în timpul negocierilor cu un club din străinătate pretenţiile sale au putea scădea, iar transferul s-ar putea face şi pe o sumă mai mică de 6 milioane de euro…

Mitriţă a rămas cu buza umflată…

Salariul lui Alexandru Băluţă nu îl va avea, însă, şi „fratele” său Alexandru Mitriţă („frate” cu care, au declarat asta amândoi, nu se suporta în perioada în care jucau împreună la Viitorul!). Fostul „italian” câştigă acum 10.000 de euro pe lună, suma pentru care acesta s-a înţeles şi a bătut palma cu oficialii clubului din Bănie încă din vara anului trecut, când a dat Italia pe Bănie. FANATIK a aflat că în momentul în care fotbalistul român a fost împrumutat de la Pescara, şefii de la CS U Craiova au parafat cu el două contracte. Unul a fost cel pe care jucătorul a evoluat până în iarnă, iar al doilea a fost cel care intra în vigoare din momentul în care patronul Mihai Rotaru decidea să activeze clauza cumpărării definitive a lui Mitriţă de la Pescara. Ceea ce s-a întâmplat în decembrie. În vară, jucătorul acceptase ca, în cazul în care CS U Craiova îl cumpără definitiv, atunci Rotaru să îi plătească un salariu lunar de 10.000 de euro, la fel cum avea şi în Italia, la Pescara. Atât şi nimic mai mult, adică un salariu fix, bătut în… contract, bun la acel moment, dar, după cum se vede, depăşit acum… Acum, când Mitriţă este dezamăgit că nu a ştiut să îşi gestioneze mai bine situaţia contractuală (a semnat până în 2021!), n-a ştiut să pună clauze de mărire a salariului, mai ales că este, o recunoaşte toată lumea, unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Craiova.

 Alexandru Mitriţă şi Alex Băluţă sunt printre cei mai valoroşi şi, implicit, cei mai importanţi jucători din lotul lui CS U Craiova, dar un alt fotbalist din lotul oltenilor a atras atenţia unei formaţii care în ultimii ani a jucat în cupele europene. Conform informaţiilor FANATIK, Ludogoreţ Razgrad, fosta adversară a FCSB-ului din Champions League, a pus ochii pe Marius Briceag. Bulgarii s-au interesat de serviciile fotbalistului în vârstă de 25 de ani care a bifat 20 de meciuri pentru echipa lui Devis Mangia în sezonul 2017-2018, în toate competiţiile. Mai mult, aceştia ar fi dispuşi să facă o ofertă în valoare de 700.000 de euro pentru jucătorul care a evoluat şi pentru FC Argeş. Râmnicu Vâlcea şi FC Voluntari.

„Mi-ar plăcea să dau hattrick împotriva celor de la Dinamo! În Cupă, pentru că în campionat sunt suspendat” – Alexandru Băluţă

„O să dea el în Cupă şi eu în campionat, ca să fim ok! Hattrick, da!” – Alexandru Mitriţă

700.000 de euro este cota lui Marius Briceag, conform transfermarkt.com

4.000 de euro lunar este majorarea pe care a primit-o Alex Băluţă la salariul actual de 8.000 de euro