Sport

Mihai Rotaru anunță câți suporteri va avea Universitatea Craiova în derby-ul cu FC U. Condiția impusă de autorități

Deși cazurile de Covid-19 sunt în creștere alarmantă, Universitatea Craiova ar putea fi susținută de un număr mare de suporteri la derby-ul cu FC U.
28.09.2021 | 12:55
Mihai Rotaru anunță câți suporteri va avea Universitatea Craiova în derby-ul cu FC U. Condiția impusă de autorități
Deși cazurile de Covid-19 sunt în creștere alarmantă, Universitatea Craiova ar putea fi susținută de un număr mare de suporteri la derby-ul cu FC U
ADVERTISEMENT

Înaintea marelui joc din Oltenia, clubul lui Mihai Rotaru a obținut dreptul exclusiv asupra mărcii ”Ion Oblemenco” pentru arena din Bănie, atunci când echipa lui Laurențiu Reghecampf este gazdă.

Duelul dintre cele două formații, din etapa a 11-a a Ligii 1, este programat duminică, 3 octombrie, de la ora 21:00.

Universitatea Craiova poate avea 1.500 de suporteri la derby-ul cu FC U

În acest moment rata de incidență în zona Olteniei este 5,5 la mia de locuitori și sunt șanse foarte mari ca până la ora partidei să se treacă de 6, ceea ce ar duce la noi restricții impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, se așteaptă ca derby-ul cu FC U să se desfășoare cu stadionul plin și astfel formația pregătită de Laurențiu Reghecampf să fie susținută de 1.500 de suporteri.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, este așteptat un răspuns din partea Guvernului României la propunerea ca meciurile săp se desfășoare cu stadioane pline la capacitate maximă cu condiția ca toți spectatorii să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT

Patronul Universității nu se teme de incidente între suporteri

”Cred că vom avea 1.500 de suporteri la derby-ul cu FC U. Acum rata de incidență este 5,5 și e destul de probabil să se ajungă la 6, dar avem informații că se va putea juca la capacitate maximă dacă toți spectatorii sunt vaccinați.

Suntem pro-vaccinare, dar nu putem obliga pe nimeni, de aceea noi am ales ca la partida cu Dinamo să jucăm la 30% din capacitatea stadionului pentru a putea veni și cei cu teste, nu doar vaccinații.

ADVERTISEMENT

Ne așteptăm la un meci frumos în derby-ul cu FC U, cred că va genera multă emoție. Nu ne temem de incidente prin oraș între suporteri, totul va fi liniștit. Mai degrabă cred că se induce o stare de teamă ca să nu se vină la meci”, a declarat Rotaru la Pro X.

Rotaru, încântat de atmosfera de pe stadion

Conducătorul oltenilor s-a arătat mulțumit de victoria categorică obținută de Universitatea Craiova în întâlnirea cu Dinamo: ”A fost seară frumoasă. Sunt multe frustrări acumulate în timp și mai vroiam goluri.

ADVERTISEMENT

Am ratat la fel de mult ca și cu Rapidul, cu Sepsi, poate mai puțin decât cu Botoșani. Dar asta să fie problema noastră să ratăm mult și să câștigăm. A fost cea mai frumoasă atmosferă după pandemie și în primele 10 după ce ne-am întors pe Ion Oblemenco.

Atmosferă de meci mare, ca pe vremuri. Au fost cam 10.000 de spectatori, dintre care 4.000 de abonați. Este o victorie că familia Oblemenco ne-a dat dreptul de exclusivitate pentru numele stadionului. Despre Markovic discutăm peste 6 luni, un an. Aseară a fost puțin egoist, dar la 4-0 poți fi și egoist”, a mai spus Rotaru.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik