Fotbal intern

Mihai Rotaru, atac indirect la Cristiano Bergodi: „E greu să fii campion când te antrenezi 6 ore pe săptămână”

14.01.2021 | 16:21
Mihai Rotaru atac indirect la Cristiano Bergodi E greu sa fii campion cand te antrenezi 6 ore pe saptamana
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a descoperit cauza startului modest de an al Universității Ciaiova, iar aceea nu este Corneliu Papură. Finanțatorul oltenilor a arătat cu degetul spre perioada când echipa a fost antrenată de Cristiano Bergodi, care a avut un preparator fizic din Italia.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Rotaru încearcă să repare acest aspect și i-a adus lui Papură doi specialiști străini care să îi pună la punct pe olteni cu pregătirea fizică.

ADVERTISEMENT

Scoțianul Ian Coll, ultima dată preparator fizic la Ludogoreț, și portughezul Rui Santos sunt oamenii de la care finanțatorul „alb-albaștrilor” are așteptări să-i facă pe fotbaliști să alerge cel puțin la fel de mult și de bine ca FCSB și CFR Cluj.

Mihai Rotaru, atac indirect la Cristiano Bergodi: „E greu să fii campion când te antrenezi 6 ore pe săptămână”

În urma egalului cu Sepsi, din primul meci oficial al anului, scor 0-0, U Craiova e pe locul 2 în Liga 1, la un punct în spatele lui FCSB și la două deasupra lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Noi sperăm să luăm anul ăsta campionatul. Dacă ne punem la punct cu pregătirea fizică, relațiile de joc, moralul, cred că avem o șansă. Acum avem 3 colegi noi în staff, chiar 4, cu doctorul. Putem spune că toți sunt bine integrați, o surpriză plăcută și sperăm ca până săptămâna viitoare să mai vină cineva în staff cu un CV impresionant, tot pe parte de pregătire fizică.

Încercăm să gândim altfel strategia în privința pregătirii echipei. În timp ce jucătorii de la FCSB munceau ca sclavii pe teren și cei de la CFR Cluj la fel, noi jucam tenis cu piciorul și e greu să fii campionat când te antrenezi 6 ore pe săptămână. Asta s-a întâmplat în ultimele 6 luni”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru face referire la perioada când echipa era antrenată de Cristiano Bergodi şi s-a luptat la titlu cu CFR Cluj. În ultima etapă a sezonului trecut, oltenii au pierdut pe teren propriu în faţa echipei din Gruia şi au ratat trofeul în Liga 1.

Corneliu Papură rămâne la Craiova! Când expiră perioada de grație a antrenorului

În ciuda startului slab de sezon și a zvonurilor apărute în presă, Corneliu Papură rămâne omul de încredere al lui Mihai Rotaru. Chiar dacă Șumudică, Reghecampf sau Contra sunt liberi de contract, finanțatorul oltenilor nu ia în calcul o schimbare la nivelul băncii tehnice până la vară.

ADVERTISEMENT

„Am spus-o și acum trei săptămâni. Vrem să mergem cu Papură până în vară. Vrem să facem tot posibilul ca mandatul lui să fie de succes. Știm că nu e o persoană agreabilă, la nivel general, o persoană comunicativă. Agreabilă este. Comunicativă nu este. Știm că e mai greu de discutat cu domnia sa, dar își face treaba și trebuie să îi dăm timp.

În România nu există răbdare. După 2-3 meciuri aducem pe altul. La Craiova nu a fost această problemă. La Craiova a fost Mulțescu, care nici nu mai știa de când nu a prins paltonul și a stat până la finalul contractului. Cârțu la fel, lui Mangia i s-a prelungit contractul, Bergodi… Domnul Pițurcă a fost excepția. Mandatul dumnealui a fost terminat înainte”, a adăugat finanțatorul Craiovei.

„Contra? Exclus!”

„Am citit și eu în presă despre negocieri cu Șumudică și cu Reghecampf. Nu există nicio negociere. Am o relație extraordinară și cu Reghe și cu Șumi. Eu sunt prieten cu ei, dar nu are legătura una cu alta. Nu negociem nici cu Reghe, nici cu Șumi, cu nimeni. Contra? Nu, nu. Exclus!”, a încheiat Rotaru.

  • 7 meciuri a stat Corneliu Papură pe banca Universității Craiova în acest sezon
  • 3 victorii, 3 egaluri și 1 eșec, acesta este bilanțul din acest sezon al antrenorului de 47 de ani

  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 3,95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT