Fotbal intern

Mihai Rotaru, atac năucitor la adresa FRF: „Se transformă în agent de jucători. Credeam că nu aud bine!”

27.02.2021 | 23:32
Mihai Rotaru atac naucitor la adresa FRF Se transforma in agent de jucatori Credeam ca nu aud bine
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a atacat dur Federația Română de Fotbal pentru modul de aplicare a regulii U21. El susține că scopul cluburilor din România nu ar trebui să fie vânzarea jucătorilor.

Șeful oltenilor susține că a fost uimit să audă că FRF consideră că obiectivul naționalei României este acela de a fi formată din 22 de jucători care să joace la cluburi din străinătate.

ADVERTISEMENT

În viziunea lui Rotaru, dezvoltarea competiției interne este soluția optimă pentru creșterea fotbalului românesc, în general, nu trimiterea tinerilor peste hotare.

Mihai Rotaru, atac năucitor la adresa FRF: „Asta e consecința, nu scopul!”

Patronul Craiovei s-a declarat de-a dreptul uimit de poziția FRF cu privire la promovarea jucătorilor tineri. Rotaru crede că este inacceptabil faptul că Federația sugerează că obiectivul Ligii 1 ar trebui să fie vânzarea tinerilor către cluburile din străinătate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rotaru a precizat că doar trei cluburi vând fotbaliști din România, respectiv U Craiova, FCSB și Viitorul Constanța. Totodată, el a remarcat că cei din conducerea FRF se comportă la fel ca agenții de jucători.

„Fotbalul românesc nu își dorește nici să vindem jucători tineri pe sume cât mai mari, vrem în Europa League. Federația spune pentru a doua oară că vom avea o națională puternică atunci când 22 de jucători vor juca la cluburi de afară. A mai zis asta și acum vreo două luni, credeam că nu mai aud bine. Nu acesta este scopul nostru.

ADVERTISEMENT

Scopul nostru este să creștem fotbalul românesc și echipele din România, nu să vindem jucători. FRF se transformă în agent de jucători, ceea ce este greșit. Scopul nostru nu este ca Liga 1 să fie academie pentru cluburile de afară. Când faci un copil, nu e scopul tău să îl dai spre adopție. Cum să fie scopul să vindem mai scump decât Polonia, Serbia și Croația? Asta e doar o consecință a unui fotbal puternic.

Vindem doar noi, FCSB și Viitorul, ceea ce nu ajută Liga 1. Am văzut că sunt cifre că s-au adus 26 de milioane prin vânzarea jucătorilor tineri. Dar să nu uităm că 22 s-au adus prin vânzarea lui Man și Mihăilă, care sunt doar doi jucători. Să nu transformăm regula U21 în cauza acestor reușite. Ivan la 16 ani înscria contra FCSB-ului, Mihăilă crește la noi de la 16 ani. Noi trebuie să dezvoltăm fotbalul românesc forțând cluburile să fie mai puternice. E bine să vindem pe sume mari, dar nu ăsta trebuie să fie scopul”, a spus Rotaru la Digisport.

ADVERTISEMENT

A vorbit din nou despre cazul lui Octavian Popescu: „Nimeni nu s-a gândit la asta”

Patronul Universității Craiova a vorbit din nou și despre modul în care tânărul Octavian Popescu a ajuns să joace pentru FCSB, deși se afla în curtea oltenilor. Rotaru a subliniat din nou că totul a pornit de la o eroare a staff-ului administrativ.

„Octavian Popescu nu a fost jucătorul nostru, a fost doar împrumutat. Colegii mei de pe partea administrativă au făcut o greșeală birocratică. Nu i-au făcut contract și pentru perioada următoare. Toată lumea a fost de acord să îl ținem, doar că nimeni nu a știut de această scăpare a staff-ului administrativ.

Când iei un jucător cu clauză de cumpărare, îi faci contract și pentru perioada următoare, doar că ei nu au făcut-o. Poveștile că nu l-am lăsat la echipa națională sunt false. Cei de acolo au vrut să îl vadă extra, iar noi nu trimitem pe nimeni la astfel de acțiuni”, a mai punctat șeful oltenilor


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 1,93 este cota pentru „oaspeții se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT