Fotbal intern

Mihai Rotaru clarifică situaţia datoriilor Universităţii Craiova: “Nu s-a retras niciun ban din club! Financiar, suntem cea mai sănătoasă echipă din Liga 1”. EXCLUSIV

29.07.2019 | 15:21
Mihai Rotaru clarifica situatia datoriilor Universitatii Craiova Nu sa retras niciun ban din club Financiar suntem cea mai sanatoasa echipa din Liga 1 EXCLUSIV
Mihai Rotaru încearcă marea lovitură: aducerea lui Cosmin Olăroiu la Universitatea Craiova

După ce în spaţiul public au apărut informaţii despre datoriile clubului şi faptul că ar fi renunţat la pachetul majoritar de acţiuni, Mihai Rotaru  clarifică situaţia datoriilor Universităţii Craiova şi a felului în care este structurat acţionariatul societăţii. Rotaru a dezvăluit că deţine doar 10% din acţiunile formaţiei din Bănie de ani buno şi susţine că de la echipă nu s-au retras bani.

Mihai Rotaru vorbeşte despre datoriile şi acţionariatul Universităţii Craiova

“Structura acționariatului Universității Craiova nu s-a schimbat niciodată. Întotdeauna am avut 10% așa ca nu este nicio surpriza uriașă. Datoriiile societății sunt aceleași de aproape doi ani de zile. Ele sunt către acționari și partea bună este că nu s-au retras bani de la echipă. Aceste datorii se regăsesc în investiții și in creșterea nivelului echipei. Cu siguranță, Universitatea Craiova este cea mai sănătoasă echipă din punct de vedere financiar din fotbalul românesc”, a declarat Mihai Rotaru, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Tabela de marcaj alaturi de un steag cu Ilie Balaci dupa meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, din cadrul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 21 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cum arată acţionariatul U Craiova

Actele în care se regăseşte structura acţionariatului Univeristăţii Craiova sunt publice, conform Registrului Comerţului. Astfel, Adrian Andrici deţine 85% din acţiunile clubului din Bănie, Mihai Rotaru are 10% şi mai există şi un alt acţionar minoritar, Laviniu-Dumitru Beze. Andrici este un important personaj pe piaţa bursieră din România şi deţinător a mai multor companii.

Mihai Rotaru a intrat în acţionariatul echipei în 2013. Cea mai importantă performanţă obţinută de echipa din Bănie în timpul prezenţei sale în “board” a fost câştigarea Cupei României în 2018. Universitatea Craiova este în acest moment pe poziţia a doua în Liga 1, fiind singura echipă, alături de Viitorul, care a obţinut 9 puncte din trei meciuri.

Oltenii joacă joi, la Craiova, pentru calificarea în turul 3 din Europa League, după 0-0 în prima manşă, la Gyor, în faţa ungurilor de la Honved Budapesta.

Tags: