Sport

Mihai Rotaru, critici la adresa lui Edi Iordănescu: „Nu are voie să facă așa ceva”. Cum l-a ironizat pe Florin Tănase

Mihai Rotaru, patronul celor de la Universitatea Craiova, a trimis „săgeți” către selecționerul Edi Iordănescu și l-a criticat și pe Florin Tănase după meciul cu Finlanda.
14.06.2022 | 13:16
Mihai Rotaru critici la adresa lui Edi Iordanescu Nu are voie sa faca asa ceva Cum la ironizat pe Florin Tanase
Edi Iordănescu are o singură victorie din 4 meciuri pe banca naționalei. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a reușit să câștige primul pe banca naționalei României, însă selecționerul este în continuare atacat din toate părțile.

Mihai Rotaru, atac la Edi Iordănescu: „E o greșeală majoră”

Patronul celor de la Universitatea Craiova a lansat mai multe acuzații la adresa lui Edi Iordănescu și e de părere că antrenorul a riscat foarte mult în meciul cu Finlanda, când a avut un singur atacant.

ADVERTISEMENT

„Nu, antrenorul nu are voie să facă aşa ceva. E o greşeală majoră. Am crezut că e accidentat. Dacă i se întâmpla ceva lui Puşcaş, cu cine jucai?”. 

Mihai Rotaru e de părere că Florin Tănase nu poate juca pe poziția de atacant central la echipa națională a României: „Tănase, vârf împins? Vreau să am dubii. E bun în România, dar în Muntenegru s-a văzut cu totul altceva”, a spus Mihai Rotaru, pentru orangesport.ro.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec, lăsat în afara lotului de Edi Iordănescu

Denis Alibec s-a accidentat la coapsă și nu a fost păstrat în lot pentru meciul cu Finlanda și același lucru se va întâmpla și cu Muntenegru.

Astfel, selecționerul a avut ca unică soluție pentru postul de atacant central pe George Pușcaș, singurul jucător care ar mai fi putut evolua pe această poziție fiind Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, atacat din toate părțile

Gigi Becali a lansat în FANATIK un atac la adresa lui Edi Iordănescu, pe care l-a acuzat că nu îl folosește pe Octavian Popescu: „Noi nu am avut ocazii de poartă. Păi Tavi Popescu este cel mai bun jucător din Liga 1. La vârsta lui îţi câştigă meciuri singur. Vreodată la naţionala Argentinei, Maradona a fost lăsat pe bancă? Nu ştiu ce a vrut Edi, dar cum să îl laşi pe Tavi Popescu pe bancă? Păi el e Maradona, Messi, Neymar. Este geniu, îţi câştigă meciurile de unul singur.

Noi n-am avut ocazii cu Muntenegru. Păi nu îl bagi pe Tavi Popescu, dar joci cu Ivan, Mihăilă sau Mitriţă? Eu nu înţeleg această gândire. Tavi Popescu este geniu, îţi câştigă meciurile de unul singur. Nu ai jucători care să facă asta”.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a fost criticat și de către Mihai Stoica, după declarațiile de la finalul meciului cu Muntenegru: „Cum adică ‘nu am venit să-mi stric cariera că am făcut performanțe’? Unde sunt performanțele? N-ai făcut performanță! Nu ai făcut. Petrescu putea să discute de performanță. Eu aș putea să vorbesc despre carieră, că am ajuns în șapte primăveri europene. Tu ai jumătate de titlu, aia nu e carieră. Nu ne mai spune despre cariera ta, că oricum nu e interesat cineva”, a spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

Criticile la adresa lui Edi Iordănescu au venit și din interiorul FRF, dar și de la Dorinel Munteanu, Emeric Dembroschi sau Sorin Cârțu, care l-a acuzat că tratează naționala ca pe o echipă de club: „Sunt dezamăgit de echipa națională. Cum să vii tu cu un mijlocaș central care a jucat ultimii doi ani numai fundaș central. Eu așa înțeleg, când ești selecționer nu tratezi naționala ca pe o echipă de club. Nu ești obligat să crești jucători la națională”, a mai spus Sorin Cârțu, la TV DigiSport.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT