CSA Steaua a încheiat sezonul regulat din Liga 2 pe locul al patrulea, care asigură prezența în play-off, dar nu poate promova pe prima scenă a fotbalului românesc, întrucât este un club de drept privat. Altfel spus, pentru obținerea acestui drept este necesară schimbarea statutului juridic.
În ciuda zvonurilor conform cărora ar urma să preia echipa de la Clubul Sportiv al Armatei, Mihai Rotaru afirmă răspicat că nu are de gând să intre în război cu patronul FCSB, Gigi Becali, după aproape un deceniu în Bănie, unde îl are drept rival pe Adrian Mititelu.
„Să investesc la CSA Steaua? Nici în glumă nu e bună asta. Stau 9 ani cu Mititelu în spate și acum să-l am pe Gigi Becali? Înseamnă să fiu nebun! E exclus.
Ca să fac o glumă, pesemne că de la Decebal Rădulescu a venit asta, că numai el putea să scoată așa ceva. Nici măcar de glumă nu e bună asta. Singura relație pe care o am cu ei este că Oprița mi-a fost jucător în 2013 sau 2014 și că mă cunosc cu George Ogăraru.
În rest, nu cunosc ce fac ei și așa mai departe. M-au întrebat rude, prieteni, tot orașul spune că te duci la CSA Steaua. Mă, sunteți nebuni? Nu există!”, a reacționat finanțatorul Universității Craiova, la Digi Sport.
Disputa legală dintre CSA și FCSB pentru marca Steaua e încă departe de a se fi încheiat. Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursurile ambelor părți și a retrimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel București, decizie pe care echipa patronată de Gigi Becali o consideră favorabilă.
„Decizia acum definitivă a Înaltei Curți vine în sprijinul criticilor din recursul depus de FCSB, potrivit cărora nu există autoritatea de lucru judecat și mai ales, nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea STEAUA, în condițiile în care aceștia din urmă nici măcar nu au folosit mărcile în perioada 2003 – 2017.
În rejudecare, Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB, în care existau dovezi puternice că marca notorie STEAUA le aparține începând cu anul 2003, când au preluat clubul, pe fondul încetării folosirii acestei mărci de către CSA, din anul 1998.
Decizia este favorabilă FCSB, deoarece se respinge autoritatea de lucru judecat inițial reținută de instanța de apel și oblige instanța de apel, în rejudecare, să cerceteze obiectiv cauza, fără a se ascunde sub umbrela unei pretinse notorietăți demult apuse a mărcilor Steaua, înregistrate furibund de CSA în perioada de după 1998”, a declarat Adrian Căvescu, avocatul celor de la FCSB.