Fotbal intern

Mihai Rotaru, dezvăluiri exclusive lui Horia Ivanovici la „Fan România”: „Nu am luat un leu de la Primărie. Poate să audă și Mititelu… Iar acum în cont avem 400.000 de euro” Video

02.04.2020 | 20:45
Mihai Rotaru dezvaluiri exclusive lui Horia Ivanovici la Fan Romania Nu am luat un leu de la Primarie Poate sa auda si Mititelu Iar acum in cont avem 400000 de euro Video
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova a vorbit în direct la „Fan ROMÂNIA”, emisiunea lui Horia Ivanovici, despre cât de mult poate rezista formația din Bănie fără bani, dar nu crede că România va ajunge la un scenariu „negru”, în care firmele să dea faliment, iar cluburile de fotbal să intre în colaps.

Mihai Rotaru crede că poate susține cu bani Craiova pentru șase-șapte luni

Mihai Rotaru consideră că poate susține financiar Universitatea Craiova timp de șase-șapte luni, iar în caz de colaps financiar a mărturisit că va lua în calcul și ajutorul Primăriei, doar pentru a salva clubul:

ADVERTISEMENT

„Dacă vor exista bani pe piață, atunci e posibil ca primăriile să investească în continuare în echipele de fotbal, dacă vor începe falimente e mult mai dificil, dar eu nu cred pentru că Banca Centrală Europeană a dat drumul la 70 de miliarde și acești bani vor avea efect și în economia națională.

ADVERTISEMENT
„Niciodată nu am luat un leu de la Primărie. Poate să audă și Mititelu. Mai mult, ca să folosim Ion Oblemenco, noi plătim la Primărie cel puțin la fel ca orice formație din liga 1. Ne costă 10.000 de euro pentru închirierea stadionului și, dacă sunt încasări de peste 100.000 de euro, mai dăm la Primărie încă 10 la sută din acestea”

„Da, meritam să primim ajutor din partea statului” + „Acum avem în cont 400.000 de euro!”

Mihai Rotaru crede că statul trebuia să ajute mai mult fotbalul din România, pentru că echipele și fotbaliștii contribuie la plătirea unor taxe mari.

„Da, meritam să primim ajutor din partea statului, pentru că e o industrie care aduce în fiecare an 200-300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În momentul acesta e șomaj tehnic, iar statul plătește 2.300 de lei per jucător, dar noi nu am micșorat contractele. Noi financiar suntem solizi, dar dacă se intră în colaps va trebui să salvăm clubul sub orice formă.

Contează doar salvarea echipei! Putem discuta în caz de colaps și cu Primăria. Acum avem în cont 400.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii care iau 10.000 de euro pe lună cheltuie 6.000 de euro, iar 1.500 se duc la stat. Punem în calcul și deplasările și locuințele în care stau jucătorii în chirie, plus vacanțele, iar toate aceste sume cheltuite contribuie pentru taxele din România”, a mai spus Mihai Rotaru la „Fan România”.

ADVERTISEMENT