Sport

Mihai Rotaru, discurs manifest împotriva cluburilor finanțate din bugetul public. ”Fă-ți planuri pe banii tăi, nu pe ai instituțiilor”

Patronul echipei Universitatea Craiova a răbufnit la adresa cluburilor finanțate din bani publici. Reacția olteanului vine după apelul lui Dani Coman, ca FC Hermannstadt să primească ajutor de la instituțiile publice.
03.08.2022 | 10:15
Mihai Rotaru discurs manifest impotriva cluburilor finantate din bugetul public Fati planuri pe banii tai nu pe ai institutiilor
Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, nu mai vrea în SuperLigă cluuri finanțate din bani de la bugetul public. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru este unul dintre puținii patroni din fotbalul românesc care susține activitatea clubului Universitatea Craiova din bani privați. Olteanul s-a înfuriat după ce Dani Coman a cerut bani publici pentru finanțarea nou promovatei FC Hermannstadt.

Mihai Rotaru: ”E greșit să ceri bani de la comunitate”

Universitatea Craiova este unul dintre cluburile din SuperLigă care beneficiază de bugete consistente din partea omului de afaceri Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul alb-albaștrilor nu a cerut bani de la buget de când a preluat clubul din Bănie și este revoltat că echipa lui trebuie să se lupte cu grupările care sunt finanțate, în unele cazuri, din bani exclusiv de la bugetul public.

După ce Dani Coman, președintele celor de la FC Hermannstadt, a cerut autorităților publice din Sibiu să sprijine financiar echipa aflată într-o criză de lichidități fără precedent, Mihai Rotaru a răbufnit.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt prieten cu Dani Coman, dar e greșit să ceri bani de la comunitate. De ce noi să ne batem cu Primăriile? Ați văzut inepțiile pe care le spune primarul din Pitești. El face echipa, vinde, cumpără. Tu ai banii contribuabililor! Tu furi de la cetățeni pentru a avea o jucărie. 

Noi ne batem cu saci fără fund! Avem FC Argeș, avem Chindia Târgoviște, FC Voluntari. La Sepsi a altceva… Fă-ți planurile pe banii tăi, nu pe banii instituțiilor. 

ADVERTISEMENT

Dacă Universitatea ar fi primit 1,5 milioane de euro în fiecare an de la primărie… Nu 4, cum primește FC Voluntari sau altele. Avem două foruri. Ei trebuie să vină cu soluții, cu idei!”, a tunat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Mihai Rotaru a investit milioane de euro la Universitatea Craiova

Omul de afaceri Mihai Rotaru este unul dintre cei mai longevivi finanțatori din SuperLigă. A intrat în acționariatul clubului Oltean în urmă cu aproape 10 ani, în 2013.

ADVERTISEMENT

De atunci și până în prezent, conform propriei declarații, Rotaru a investit peste 17 milioane de euro în gruparea din Bănie, fără să retragă vreun ban din conturi.

În tot acest timp oltenii au sperat că vor câștiga titlul care este așteptat în Bănie de la începutul anilor ’90, însă au trebui să se mulțumească cu două Cupe și o Supercupă.


  • (P) Cota BETANO pentru Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru ”nu înscriu ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT