Fotbal intern

Mihai Rotaru face orice pentru titlu! Cum vrea Universitatea Craiova să-și schimbe destinul la București

31.03.2021 | 09:28
Mihai Rotaru face orice pentru titlu Cum vrea Universitatea Craiova sasi schimbe destinul la Bucuresti
ADVERTISEMENT

Patronul echipei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, face orice pentru ca oltenii să câștige titlul în Liga 1 și a luat decizia ca elevii lui Marinos Ouzounidis să facă deplasarea la București, pentru derby-ul cu FCSB, cu avionul.

Decizia oficialilor din Bănie este una surprinzătoare la prima vedere, deoarece la ultimele deplasări în Capitală ei au ales ca mijloc de transport trenul, dar ținând cont că de fiecare dată au pierdut în fața ”roș-albaștrilor” hotărârea pare logică.

ADVERTISEMENT

U Craiova a reuşit să câştige doar două meciuri cu FCSB în 22 de confruntări din 2014 încoace, de când noua echipă a oltenilor a promovat în prima ligă, și de fiecare dată acest lucru s-a întâmplat pe teren propriu.

Titlul, principalul obiectiv al lui Mihai Rotaru

Cum trenul se pare că le-a purtat ghinion oltenilor la deplasările în Capitală pentru jocurile cu FCSB, iar acum vor să reintre cu șanse în lupta la titlu, patronul Mihai Rotaru a decis să apeleze la un zbor cu avionul pentru a le permite jucătorilor să fie mai odihniți înaintea marelui derby.

ADVERTISEMENT

Dintre cele zece meciuri jucate la Bucureşti împotriva FCSB-ului în ultimii ani, oltenii au câştigat un singur punct, roş-albaştrii având nouă victorii. Pe 30 iulie 2017, U Craiova obţinea singura remiză împotriva roș-albaștrilor pe Arena Naţională, 1-1.

Coincidenţă sau nu, oltenii nu au venit atunci cu trenul la Bucureşti. În sezonul 2018-2019, când oltenii au decis să facă deplasarea cu trenul, au pierdut ambele confruntări din Capitală cu acelaşi scor, 2-3. În sezonul trecut, FCSB s-a impus de asemenea de două ori, 2-0 și 4-1, oltenii apelând și atunci la același mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

Trenul, transport cu ghinion doar la meciurile cu FCSB

Însă, nu întotdeauna trenul a fost un dușman pentru formația lui Mihai Rotaru. Dar acest lucru s-a întâmplat doar când în fața oltenilor nu s-a aflat FCSB. În aprilie 2019, Craiova a venit pe șine până la București, iar apoi a făcut drumul până la Giurgiu cu autocarul și a învins Astra cu 1-0. O victorie la limită a fost și cu Dinamo în octombrie anul trecut, și tot după un drum cu trenul până în Capitală.

Marele derby FCSB – U Craiova, din etapa a 29-a din Liga 1, se va disputa duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Cu două etape înaionte de finalul sezonului, roș-albaștrii sunt lideri, cu 63 de puncte, în timp ce oltenii sunt pe locul 3, cu 56 de puncte, și nu au voie să piardă jocul dacă își doresc să rămână în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit informația că oficialii Universității cer un control anti-doping înainte de derby, iar acest fapt l-a făcut pe  Gigi Becali, patronul „roș-albaștrilor”, să reacționeze.

  • Ultima victorie a oltenilor la Bucureşti în fața ”roș-albaștrilor” s-a petrecut în turul campionatului 1989-1990, atunci când au învins cu 2-1.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,00 este cota pentru „x la pauză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: