Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Rotaru i-a găsit înlocuitor lui Eugen Neagoe pe banca Universității Craiova: ”El e antrenorul principal!”. Video exclusiv

Situația lui Eugen Neagoe este în continuare neclară, iar Mihai Rotaru a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Universitatea Craiova are un alt antrenor principal în acte.
26.01.2023 | 07:46
Mihai Rotaru ia gasit inlocuitor lui Eugen Neagoe pe banca Universitatii Craiova El e antrenorul principal Video exclusiv
Situația lui Eugen Neagoe este în continuare neclară, iar Mihai Rotaru a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Universitatea Craiova are un alt antrenor principal în acte. Sursă foto: Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oltenii s-au contrat serios cu oficialii de la Universitatea Cluj, după ce ardelenii au refuzat să-i rezilieze înțelegerea.

Eugen Neagoe, înlocuit de Mihai Rotaru în acte la Universitatea Craiova cu Corneliu Papură

Prezent prin telefon în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, patronul Mihai Rotaru a explicat situația lui Eugen Neagoe și a recunoscut că antrenorul din acte al Un iversității Craiova la acest moment este Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

”Corneliu Papură are un contract de antrenor principal cu noi. Conform regulamentelor în vigoare sperăm ca în cel mai scurt timp Eugen Neagoe să-și rezolve problema cu U Cluj, de ce nu săptămâna aceasta, și apoi lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Dacă v-a spus domnul Burchel că Papură este antrenorul principal în acte, înseamnă că așa e.

Noi aveam și varianta Gică Craioveanu, numai că era în Spania. În club îi avem cu licența PRO pe Sorin Cârțu, Corneliu Papură, Nae Ungureanu și Gică Craioveanu. Sperăm că Eugen Neagoe va fi pe bancă la meciul cu Hermannstadt, dar luăm în calcul că ar putea fi la partida cu Farul din deplasare”, a declarat Rotaru.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Neagoe a restituit banii către U Cluj

Patronul oltenilor a intrat în amănunte în ceea ce privește rezilierea contractului dintre Eugen Neagoe și Universitatea Cluj și a dezvăluit faptul că tehnicianul a restituit toți banii care era obligat să-i dea înapoi.

”Domnul Neagoe a cerut o reziliere unilaterală cu U Cluj, este o acțiune individuală, dar permisă de regulamente. Împotriva acestei acțiuni se protejează în mod uzual acea numită clauză de reziliere. Nu a existat și atunci obligativitatea domniei sale este de a restitui jumătate din banii primiți în această perioadă.

ADVERTISEMENT

A făcut acest lucru pentru că erau 4 luni, dintre care 2 neplătite, a restituit și ultimul salariu primit, dar în România nu este ca la FIFA. Nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înțeleg că se fac niște demersuri ca să se schimbe această situație.

Orice acțiune, chiar dacă este o înțelegere între părți, trebuie constatată de comisii. De exemplu, dacă eu reziliez cu un jucător de comun acord, această reziliere, chiar dacă e făcută de comun acord, trebuie să treacă prin așa zisele Comisii de Disciplină și acestea să constate”, a spus Rotaru, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Rotaru, mesaj de împăcare pentru Emil Boc

Mihai Rotaru a ținut să precizeze că nu există niciun conflict cu primarul Emil Boc pe această temă și speră ca toată problema să se rezolve cât mai repede pentru ca Neagoe să poată sta pe banca tehnică a Universității Craiova.

”Ăsta e regulamentul din păcate, bun, rău, dar înțeleg că se vor schimba pentru că la FIFA dacă ai o reziliere unilaterală, cu justă cauză sau fără justă cauză, faci notificarea, ei îți eliberează o carte verde provizorie într-un timp foarte scurt, 2-3 zile.

După aceea, în procesul efectiv se constată dacă ai avut sau nu dreptate și se judecă în 1-2 ani de zile și ulterior îți eliberează cartea verde definitivă. Acum ne așteptăm la bunăvoința domnul Boc ca să rezolvăm această problemă.

De la început am fost pe diplomație, nouă nu ne plac războaiele. Comunicatul nostru a fost o acțiune în urma declarației domniei sale că se află în război cu Eugen Neagoe și atunci sigur că noi am interpretat-o în acest mod. Avem un dialog cu U Cluj, dar nu avem niciun dialog cu domnul Boc. Așteptăm să vedem rezultatul comunicării”, a afirmat Rotaru, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Între timp, FANATIK a aflat că în staff-ul Universității Craiova s-a produs o schimbare importantă. Noul antrenor secund al oltenilor este fostul atacant Bogdan Vrăjitoarea, care i-a luat locul în staff-ul lui Eugen Neagoe lui Gabi Velcovici. Acesta din urmă se va întoarce la echipa de juniori pe care o antrena.

ADVERTISEMENT